Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legifjabb olimpikonok

A gyerekek kiválóan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez

A legifjabb olimpikonok

| Rázó László | Sport

Nem verseny – de mégis… Kiváló hangulatban telt a soproni oviolimpia. Múlt szerdán több száz gyermek vett részt a megmérettetésen, ahol a legjobban a Kőszegi úti ovisok szerepeltek.

A legfiatalabb korosztály számára életre hívott megmérettetés célja egyértelmű: minél korábban arra nevelni a kicsiket, hogy örömüket leljék a mozgásban, a sportban. A rossz időjárás miatt a szabadtéri helyszín helyett a Novomatic-arénában találkoztak az ovisok: összesen 17 soproni és környéki óvoda csapatának részvételével zajlott a megmérettetés.

Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az ovisok kiválóan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, és nagyon ügyesen mozogtak, de köszönet illeti az óvodapedagógusokat és a szervező sportfelügyeleti csoportot is.

A feladatok között elsősorban ügyességi játékok, sorversenyek szerepeltek. Az ovisoknak a Vasvilla diákjai segítettek az oviolimpián, amelyen természetesen az elsődleges cél az volt, hogy minél többen vegyenek részt. Emellett azért az eredményeket is számolták, így győztest is hirdethettek: az idei soproni oviolimpia „bajnokai” a Kőszegi úti ovisok lettek, 2. helyen a Harkai Kerekerdő, harmadikon pedig a Trefort Téri Óvoda csapata végzett.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi porondon

Nemzetközi porondon

2022. 06. 29. | Munkatársunktól

Alig értek véget a vizes vb soproni mérkőzései, néhány hét múlva ismét nagyszabású, nemzetközi sportesemény helyszíne lesz városunk. Július 8–16. közö...

Milák duplázott

Milák duplázott

2022. 06. 29. | Munkatársunktól

Magyarország Milák Kristóf két győzelmének köszönhetően – Romániával holtversenyben – a hetedik helyen végzett a Duna Arénában rendezett úszó-világbaj...