Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A labdarúgók új otthona
Fejlődés az SC Sopronnál: az elmúlt héten adták át az új, hatszáz négyzetméteres klubházat Fotók: Griechisch Tamás

SC Sopron: modern klubházat és lelátót építettek az Ágfalvi úton

A labdarúgók új otthona

| P. Horváth László | Sport

Új klubházat – benne öltözőkkel, szertárral, orvosi szobával, közösségi térrel – adtak át az SC Sopron Ágfalvi úti sporttelepén. Ennek a fiatal focisták örülnek, a szülők pedig annak, hogy egy új lelátón szurkolhatnak a csemetéiknek.

A soproni önkormányzat, a kormány, valamint a helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően épült meg a hatszáz négyzetméteres klubház az Ágfalvi úton. Az elmúlt heti átadáson részt vett dr. Simon István alpolgármester, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő, Széles Sándor megyei kormánymegbízott, több önkormányzati képviselő, de megjelentek a labdarúgó szövetség képviselői is.

Ünnepi beszédében Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke kiemelte: az elődök 1959-ben kitartóak voltak, és ennek köszönhetően épülhetett meg az akkori Vasas új pályája. – A folyamatos fejlődés eredményeképpen nyerhetett Magyar Kupát 2005-ben a Matáv FC. Egy sportklub múltja tehát nemcsak hagyomány, amelyet ápolni kell, hanem egyben kötelezettség is, hogy folyamatosan fejlődjünk! Ennek a szellemében készülhetett el az új épület, ahol már korszerű körülmények fogadják a hatszáz fiatal labdarúgót.

Dr. Farkas Ciprián városfejlesztési tanácsnok és Sipos Jenő,  az MLSZ szóvivője áttekintette a soproni foci helyzetét

Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője a szövetség nevében gratulált a sikeres beruházáshoz, és kiemelte, hogy a létesítmények modernizálása a labdarúgó szövetség fejlesztési tervének egyik központi része.

– Sopronban számos olyan fejlesztés és beruházás történt, amely a helyi lakosság egészségének megőrzését szolgálja – fogalmazott dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok. – A fő cél az egészséges életmódra nevelés, ennek érdekében az önkormányzat és a kormány is sokat tesz. Nagyszerű látni, hogy milyen sok gyermek focizik itt, az Ágfalvi úton. Sok sikert, Sopron!

A beszédek végén az új létesítményt Horváth Imre városplébános áldotta meg. A klubházban hat csapatöltöző, edzői és játékvezetői öltöző, gondnoki iroda és szertár, konditerem és rehabilitációs helyiségek segítik a megfelelő szakmai munkát. A vizesblokkok a mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérről is megközelíthetők, továbbá az SC Sopron klubirodáját is a házban rendezték be. Kulturált kikapcsolódási és szurkolási lehetőséget biztosít a hamarosan nyíló sportbüfé, valamint a füves pálya mellett található, felújított és székekkel ellátott, 350 férőhelyes lelátó.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek