Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

„A láb mindig kéznél van”
A világ gyaloglónap soproni rendezvényén az Erzsébet-kertből indultak a túrázók Fotó: Németh Péter

„A láb mindig kéznél van”

| Munkatársunktól | Sport

Városunk hosszú évek óta csatlakozik a nemzetközi sportrendezvényhez, a világ gyaloglónaphoz, melynek keretében vasárnap az Erzsébert-kertből indultak a túrázók.

 A gyermekek, illetve amatőr gyaloglók 5 kilométert tettek meg, míg a profikra egy 12 kilométeres túra várt vasárnap délelőtt. 

– Kilenckor indult útnak mindenki, az Erzsébet-kertből a parkerdő felé vezetett a séta útvonala, a Károly-kilátó és a Hotel Lövér érintésével érkeztek vissza a túrázók a kiindulási pontra – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke.

A sportvezető szerint örömteli, hogy egyre népszerűbb városunkban a túrázás.

– A szövetség Természetjáró Szakbizottsága koordinálásában folyik a túravezetői képzés – tette hozzá Kósa István. – Ennek köszönhetően egyre több szakképzett túravezető tevékenykedik a városban és környékén. Ők nemcsak szeretnek sétálni, de sok túrát megszerveznek és lebonyolítanak. A helyszín Sopron térségében ideális, ennek köszönhetően pedig egyre többen művelik ezt a kiváló szabadidős tevékenységet városunkban is.

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.

Biztos győzelem

Biztos győzelem

2019. 10. 09. | Munkatársunktól

Hazai pályán is megkezdte szereplését az új bajnoki szezonban a Sopron Basket. A meccs előtt adták át az elmúlt szezonra vonatkozó „Év játékosa” elismerést.