Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

„A láb mindig kéznél van”
A világ gyaloglónap soproni rendezvényén az Erzsébet-kertből indultak a túrázók Fotó: Németh Péter

„A láb mindig kéznél van”

| Munkatársunktól | Sport

Városunk hosszú évek óta csatlakozik a nemzetközi sportrendezvényhez, a világ gyaloglónaphoz, melynek keretében vasárnap az Erzsébert-kertből indultak a túrázók.

 A gyermekek, illetve amatőr gyaloglók 5 kilométert tettek meg, míg a profikra egy 12 kilométeres túra várt vasárnap délelőtt. 

– Kilenckor indult útnak mindenki, az Erzsébet-kertből a parkerdő felé vezetett a séta útvonala, a Károly-kilátó és a Hotel Lövér érintésével érkeztek vissza a túrázók a kiindulási pontra – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke.

A sportvezető szerint örömteli, hogy egyre népszerűbb városunkban a túrázás.

– A szövetség Természetjáró Szakbizottsága koordinálásában folyik a túravezetői képzés – tette hozzá Kósa István. – Ennek köszönhetően egyre több szakképzett túravezető tevékenykedik a városban és környékén. Ők nemcsak szeretnek sétálni, de sok túrát megszerveznek és lebonyolítanak. A helyszín Sopron térségében ideális, ennek köszönhetően pedig egyre többen művelik ezt a kiváló szabadidős tevékenységet városunkban is.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.