Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„A láb mindig kéznél van”
A világ gyaloglónap soproni rendezvényén az Erzsébet-kertből indultak a túrázók Fotó: Németh Péter

„A láb mindig kéznél van”

| Munkatársunktól | Sport

Városunk hosszú évek óta csatlakozik a nemzetközi sportrendezvényhez, a világ gyaloglónaphoz, melynek keretében vasárnap az Erzsébert-kertből indultak a túrázók.

 A gyermekek, illetve amatőr gyaloglók 5 kilométert tettek meg, míg a profikra egy 12 kilométeres túra várt vasárnap délelőtt. 

– Kilenckor indult útnak mindenki, az Erzsébet-kertből a parkerdő felé vezetett a séta útvonala, a Károly-kilátó és a Hotel Lövér érintésével érkeztek vissza a túrázók a kiindulási pontra – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke.

A sportvezető szerint örömteli, hogy egyre népszerűbb városunkban a túrázás.

– A szövetség Természetjáró Szakbizottsága koordinálásában folyik a túravezetői képzés – tette hozzá Kósa István. – Ennek köszönhetően egyre több szakképzett túravezető tevékenykedik a városban és környékén. Ők nemcsak szeretnek sétálni, de sok túrát megszerveznek és lebonyolítanak. A helyszín Sopron térségében ideális, ennek köszönhetően pedig egyre többen művelik ezt a kiváló szabadidős tevékenységet városunkban is.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...