Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A kosárlabda fővárosa

| Munkatársunktól | Sport

Idén április 12–14. között ismét Sopron lesz a női kosárlabda fővárosa, hiszen városunkban rendezik az Euroliga négyesdöntőjét.

– 2018-ban az azt megelőző évek rengeteg színvonalas tornájának rendezése ellenére egy teljesen ismeretlen és óriási kihívásokat jelentő terület volt számunkra a négyesdöntő megszervezése – mondta lapunknak ­Pados Noel, a Sopron Basket kommunikációs vezetője. – Jól vizsgáztunk, és habár az idő ezúttal még szűkösebb, a tavaly már bizonyított stábunk idén is készen áll arra, hogy a Final4-ra kilátogatók elégedetten hagyják el az aréna területét április 14-én este. 

Az elmúlt években folyamatosan megújuló Novomatic-aréna ezúttal is új arcát mutatja majd: a fő pálya és az Akadémiai Oktatóközpont terme közötti mobil falat elbontják, helyére egy átmeneti lelátó kerül. Ennek köszönhetően a csarnok teljes befogadóképessége 3000 főre bővül.

A Sopron Basket Fan Shop különleges kínálattal, egyedi, Final4-os ajándéktárgyakkal, többek között igényes pólókkal, hátizsákkal, poszterrel várja az érdeklődőket. Idén is szurkolói zónák gondoskodnak majd arról, hogy tartalmasan teljen az idő a mérkőzéseken kívül is. Az aréna nyugati oldalán a Fan Zone 1-ben játékos feladatokkal várják a fiatalabb szurkolókat. A stadion felőli keleti oldalon kialakított Fan Zone 2-ben pedig a játékok mellett a sörsátor várja a drukkereket. Az aréna előtti parkolót a VIP vendégeknek tartják fent, itt lehet majd átvenni az akkreditációkat és az előzetesen lefoglalt jegyeket is. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...