Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jövő kosárlabdázói
A Soproni Darazsak Sportakadémia legtehetségesebb játékosai számára Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője tartott egyéni képzéseket, a fiatalok végig nagyon precízen dolgoztak. Fotó: Pad

Akadémistákat képzett: Gáspár Dávid fiatalokkal foglalkozott

A jövő kosárlabdázói

| Rázó László | Sport

A bajnoki cím és a Magyar Kupa megszerzése, valamint az Euroliga négyesdöntője után az utánpótlással is foglalkozott Gáspár Dávid.

A Sopron Basket vezetőedzője öt héten keresztül tartott egyéni képzéseket a Darazsak Sportakadémia fiataljainak. A szakember szerint több célt is szolgáltak az egyéni képzések.

– Az elsődleges természetesen az, hogy szakmailag segítsem, támogassam a fiatal játékosokat, másrészt pedig egyfajta felmérés is ez számomra, hogy technikailag hol tartanak, mire képesek a legtehetségesebb utánpótláskorú kosárlabdázók – tudatta a szakember. – Ők pedig egy kicsi ízelítőt kaptak abból, hogy mit gondolok én a kosárlabdáról, a technikai képzésről.

A játékosokat az elmúlt évek munkája alapján a Soproni Darazsak Sportakadémia vezetése választotta ki több korosztályból.

– A korosztályos döntőről hazafelé jöttünk, amikor jelezte Nusi néni (Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató), hogy lesznek olyan játékosok, akik a nagycsapat vezetőedzőjével dolgozhatnak – mesélte Kókai Patrícia, az U16-os együttes tehetsége. – Nagy öröm volt számunkra, hogy részt vehettünk a külön edzéseken. Már néhány nap után látszott, hogy rengeteg olyan technikai elemet vettünk át, amiből sokat tanulhattunk. Tisztán látszott, hogy például a labdavezetésben még nagyon sokat kell tanulnom, fejlődnöm.

– A vezetőedző minden szavára odafigyeltünk, hihetetlen pontossággal dolgoztunk, bízom benne, hogy ezek a foglalkozások is hozzásegítenek ahhoz, hogy fejlődjön a játékom – mondta egy másik Darazsak-játékos, Ács Luca.

Gáspár Dávid szerint egyértelmű, hogy a kellő alapokat megkapják a fiatalok a korosztályos csapatokban. – Nagyon jó volt a játékosok hozzáállása, alázatosan dolgoztak a külön foglalkozásokon, amelyek hatvan percig tartottak, és örömmel láttam, hogy végig fenn tudták tartani a kellő koncentrációt. Összességében elégedett vagyok velük, hasznosan töltöttük ezt a néhány hetet.

Kapcsolódó cikkek