Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A hatékony csapatért
– Nekünk az a feladatunk, hogy a meglévő keretből hozzuk ki a legtöbbet – nyilatkozta lapunknak Gáspár Dávid (j). Fotó: Németh Péter

Gáspár Dávid: Össze kell még érniük a játékosoknak

A hatékony csapatért

| Rázó László | Sport

Időre van szüksége még az újjáalakuló Sopron Basketnek – ezt mondta Gáspár Dávid vezetőedző, miután az Euroliga-címvédő a Bourge Basket otthonában nem tudta elhódítani az európai Szuperkupát.

– Lehet-e messzemenő következtetéseket levonni az európai Szuperkupa-döntő eredményéből?

– Szerintem pesszimista hozzáállást tükrözne, ha ebből az egy vereségből hosszabb távú következtetéseket vonnánk le. Ez viszont ránk egyáltalán nem jellemző. Senki sem feltételezheti komolyan, hogy egy ennyire újjáalakuló csapat mindjárt a szezon elején teljesen összeáll. Sok játékos nem az elejétől kapcsolódott be a felkészülésünkbe, értelemszerűen időre van szükség ahhoz, hogy a csapatjátékunk megfelelően működjön. Az első mérkőzéseken a védekezésünk alapvetően rendben volt, a támadásainkat kell még csiszolni, begyakorolni, összehangolni, hiszen csak így lehetünk kellően hatékonyak.

– A klub bejelentette, hogy Vandersloot Courtney egyelőre nem lesz a Sopron Basket játékosa, és a takarékossági intézkedések jegyében nem is tervezik új kosaras igazolását. Változtat-e ez bármin a szakmai stáb részéről?

– Természetes, hogy egy ilyen súlyos energiaválságra a klubnak reagálnia kell. Tudomásul vettük, hogy Vandersloot Courtney nem lesz a keretünk tagja, de ettől függetlenül sok kiváló kosaras alkotja a csapatunkat. Nekünk az a feladatunk, hogy a meglévő keretből hozzuk ki a legtöbbet. Ezen dolgozunk, a felfogásunk pedig nem változik.

– Változnak-e a Sopron Basket idei célkitűzései?

– Sosem szoktunk megfogalmazni konkrét helyezéseket, most sem mennék bele ebbe. Kérdés, hogy hogyan fog összeállni a mi csapatunk, illetve egyelőre nem ismerjük az ellenfeleinket, nem tudjuk, pontosan milyen játékerőt képviselnek majd az idei Euroliga-kiírásban. Egyet azonban biztosan állíthatok: minden nap azon leszünk, hogy jó és hatékony csapattá váljon idén is a Sopron Basket. Hiszünk az elvégzett munkában, meglátjuk, ez idén mennyire lesz elég.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek