Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Győr ellen a döntőért
A PEAC-Pécs elleni negyeddöntő (felvételünkön) után a héten a Győr elleni elődöntőt játssza a Sopron Basket Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket az Euroliga után a bajnokságban is menetel

A Győr ellen a döntőért

| Munkatársunktól | Sport

Két könnyed győzelemmel került a legjobb négy közé a női kosárlabda-bajnokság rájátszásában a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttesének a PEAC-Pécs elleni párharc nem okozott különösebb problémát. Az elődöntőben a Győr a soproniak ellenfele.

A Pécs elleni párosmérkőzés első felvonását Sopronban, 85–55 arányban nyerte a Sopron Basket, ezután már csak az volt a kérdés, sikerül-e két meccs alatt a négy közé lépni. Nos, a visszavágón nem sok kétséget hagyott afelől a soproni csapat, hogy szeretnék lezárni a párharcot.

A szoros első etapot követően a másodikban már 28 pontot szerzett a vendégegyüttes. Kiemelkedő volt a mérkőzésen a soproniak hárompontos-mutatója: húsz kísérletből tíz landolt a PEAC gyűrűjében, ez pedig 50 százalékos arányt jelent. Turner 20 pontot szórt, Milovanovic pedig 12 pontja mellé 8 lepattanót szorgoskodott össze. Így sima soproni győzelemnek örülhettek a vendégszurkolók, a végeredmény: PEAC-Pécs – Sopron Basket, 67–83.

– Gratulálok az ellenfelünknek, mert nem adták fel a párharcot, küzdöttek, de mi a második negyedben rátaláltunk a helyes útra, onnantól pedig kontrolláltuk a mérkőzést – mondta Roberto Iniguez vezetőedző.

A Sopron Basket a Győr csapatával mérkőzik a döntőbe jutásért. A párharc első meccsét kedden, lapzártánk után rendezték Sopronban. Az elődöntő második találkozója április 13-án lesz Győrben. Amennyiben szükséges a harmadik mérkőzést is lejátszani, azt vasárnap rendezik Sopronban.

Kapcsolódó cikkek