Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A gyermekosztályt támogatták
Mintegy kétszázan teljesítették futva a négy kilométeres, sétálva pedig a két kilométeres távot. Fotó: Németh Péter

Idén is népszerű volt a Paddy Sportegyesület jótékonysági futása

A gyermekosztályt támogatták

| Munkatársunktól | Sport

Sportolás és jótékonyság – ezzel a két céllal indította útjára idén is a Szent Patrik-napi futást a ­Paddy Sportegyesület.

Kicsik és nagyok, futók és sétálók – közel 250-en gyűltek össze múlt vasárnap Sopronban, a Deák téren. Már hagyomány, hogy Szent Patrik napja alkalmából futóversenyt szervez a Paddy Sportegyesület, idén sem volt ez másként. A résztvevők több lehetőség közül is választhattak: a futás távja 4 kilométer volt, sétálva 2 kilométert lehetett megtenni, a gyerekekre pedig 500 méteres futam várt.

– Örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan sportoltak idén a Szent Patrik-napi jótékonysági futáson – mondta ­Czetin Zoltán szervező. – A nap első versenyszáma egy gyermekfutam volt. Körülbelül 50 fiatal tett meg egy kört a Deák téren, majd átvehették a megérdemelt érmeiket. Ezt követően a felnőtt mezőny is elrajtolt, és mintegy 200-an teljesítették futva a négy kilométeres, sétálva pedig a 2 kilométeres távot a belvárosban.

Idén nem hirdettek győzteseket a szervezők, valamint nevezési díja sem volt a futásnak. A résztvevők adományaikkal a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatták. A rendezvény végére 450 ezer forint gyűlt össze. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...