A fiatalokra alapoznak

| Rázó László

Hétvégén bajnoki fordulót rendeztek városunkban a tollaslabda felnőtt ob küzdelmeiben. A Soproni Tollaslabda Egyesület csapata egyelőre a negyedosztályban versenyez, Kocsis Attila elnök szerint az újraindulás most a cél.

– Milyen hatása volt a pandémiának a soproni tollaslabdaéletre?

– Nagyon negatív folyamatot éltünk át, alig voltak edzéslehetőségeink, bajnoki fordulót sem tudtunk rendezni. A túlélés volt a célunk, ez sikerült is, a legkitartóbbak azért megtalálták a lehetőséget a tréningekre. Az idei szezon már teljesen másról szól, ismét bajnokságban indulhatunk a felnőtt csapattal. Örömteli, hogy időközben több csapat lett országosan, mi most a negyedosztályba neveztünk be.

– Milyen célkitűzéssel indultatok?

– Egyelőre annak örülök, hogy stabilan megvan a csapatunk, nagyon rövid volt a felkészülési idő. Négyen szereplünk a nyugati csoportban a Veszprém, a Segesd és a Cegléd az ellenfelünk. Szeretnénk 2. vagy 3. helyen végezni, a feljutás csak a következő bajnokságban célunk.

– Hány versenyzője van az egyesületnek?

– 15 igazolt versenyzőnk van, mellettük mintegy 50-en hobbiként űzik a tollaslabdasportot. Örömteli, hogy az ötvenes létszámból 30 gyermek is van.

– Melyek a hosszabb távú céljaitok?

– Szeretnénk bővíteni a bázisunkat. A pandémia után sokan hamar visszataláltak az edzőtermekbe, és új fiatalok is csatlakoztak hozzánk. Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre, hiszen a mostani gyerekek alkothatják a későbbiekben a felnőtt versenyző csapatot. Ki kell nevelnünk azt a nemzedéket, amely eljut majd a felnőtt bajnoki versenyzői szintre. A soproni egyetemisták közül egyre többen csatlakoznak hozzánk. Német, kambodzsai, indiai, tunéziai és laoszi diákok is tollasoznak nálunk. Többségük amatőr szinten, de van olyan is – mint például egy fiatal laoszi hölgy –, akinek tudása alapján helye van a felnőtt csapatban, ezért leigazoltuk.

Teljes verzió