Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A célok változatlanok

| Munkatársunktól | Sport

A megyei első és másodosztályban szereplő soproni labdarúgócsapatoknál is véget ért a bajnokság.

– Apró lépésekkel haladtunk előre az elmúlt bajnokságban – kezdte az értékelést Ábrahám Tibor, a megyei első osztály 12. helyén végző SFAC elnöke. – Voltunk kieső helyen is, de úgy érzem, a dobogós csapatok kivételével bármelyik másik megyei együttessel felvettük a versenyt. A célunk a következő szezonra is változatlan: szeretnénk előrébb lépni a tabellán. A csapatot is ennek jegyében építjük, köszönhetően az önkormányzat és az SC Sopron támogatásának. Egy rövid szünet után, már június végén elkezdődik a felkészülés.

Az SVSE a megyei másodosztályban a második helyen végzett. Ez alapján pedig megszerezheti a jogot, hogy egyet feljebb lépve a „megye egyben” induljon. Erről azonban majd később döntenek.

– Csak pozitívan tudok a srácokról nyilatkozni – mondta lapunknak Mozsolits Jenő, az SVSE edzője. – Tavaly döcögősen kezdődött a szezon, de a hatodik forduló után beindult a szekér: egy vereség és kettő döntetlen mellett minden mérkőzésünket megnyertük. A célunk a jövőre nézve az, hogy lehetőség szerint az élmezőnyben maradjunk. Az átigazolás során olyan labdarúgókat várunk, akiknek tudása és hozzáállása jól illeszkedik majd az SVSE szellemiségébe. A nyáron az első edzést július közepén tartjuk, hiszen augusztus elején már Magyar Kupa-meccset játszunk.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...