Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A biztonság a fontos!

| Munkatársunktól | Sport

Mint arról a lapunkban is beszámoltunk („Buborékban” az Euroliga, Soproni Téma, 2020. szeptember 23.), november 29-től hét napon át Euroliga csoportmérkőzéseket rendeznek városunkban. A Sopron Basket a D-csoportban a Galatasaray, a Bourges és a Basket Landes ellen játszhat.

Az Euroligáról tartott online sajtótájékoztatón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: 3 nap alatt 6 meccs lesz Sopronban, a rendezésnél elsődleges szempont a sportolók és a stábtagok egészségének védelme. – A soproni kosárlabda már bizonyította, hogy nemcsak helye van az európai élmezőnyben, de akár Final Four rendezésére is képes. 

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke szerint a rendezés főpróba is, hiszen lehet, hogy a honi bajnokságokat is ilyen formában kell majd lebonyolítani.

Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere megköszönte a kormány és az MKOSZ támogatását, valamint a szervezők munkáját. Az önkormányzat ezúttal is minden támogatást megad a rendezéshez.

– 23 fős a szervezőbizottság, hét napra száz vendég buborékrendszerű ellátása, kiszolgálása lesz a feladatunk úgy, hogy a résztvevők és a szervezők önkéntes karanténba vonulnak, ez idő alatt nem érintkezhetnek a külvilággal. 1100 koronavírus-tesztet végzünk majd el – mondta Török Zoltán, az Euroliga-mérkőzések szervezőbizottságának elnöke. A szakember hangsúlyozta: a Sopron Basket szűk keretének mind a 12 tagja átesett a fertőzésen, közülük egyedül Határ Bernadett nem lehet ott a pályán. 

Kapcsolódó cikkek