Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A bennmaradás a tét
A Bicske elleni hazai mérkőzésen elmaradt az SC Sopron teljesítménye az előzetes várakozásoktól – 2–0 arányban kapott ki a csapat. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: 26 ponttal a kiesőnek számító 18. helyen áll a csapat

A bennmaradás a tét

| Molnár Zoltán | Sport

Az elmúlt 10 napban három mérkőzést is játszott az SC Sopron labdarúgócsapata a tavaszi szezon középső periódusában. A mérleg: egy győzelem, két vereség.

Nincs könnyű helyzetben az SC Sopron együttese, amely továbbra is a kiesés elől menekül. Az előző szűk két hétben három fordulót is rendeztek a labdarúgó NB III. nyugati csoportjában, melyeken értékes pontokat gyűjthettek a csapatok. A Veszprém elleni szép győzelem után az együttes célja egyértelműen a bajnoki tabellán való felzárkózás megkezdése volt. A Bicske elleni hazai, valamint a Puskás Akadémia II. elleni idegenbeli találkozókon viszont a csapat teljesítménye az előzetes várakozásoktól jelentősen elmaradt – mindkét mérkőzést 2–0 arányban elveszítették a soproniak.


– A Veszprém elleni győzelem igazi csapatmunka volt, melyen egy rendkívül szervezett játékot mutatott a csapat, mindenki az elejétől a végéig küzdött a sikerért – értékelt Bücs Zsolt vezetőedző. – Ezt követően a hétközi hazai mérkőzésen ennek a totálisan az ellentettjét láttam. A Bicske a játék minden elemében jobb volt nálunk, így megérdemelten vitte el a három pontot. Majd legutóbb a Puskás Akadémia ellen sem sikerült megújulnunk, a sérülésekből visszatérő játékosok még nincsenek olyan fizikai állapotban, amely megfelelne az elvárt szintnek, az viszont pozitívum, hogy hosszú idő után újra a rendelkezésemre álltak. A második félidei kiállítás megpecsételte a sorsunkat, anélkül úgy gondolom, a pontszerzésre mindenképpen lett volna sanszunk. Még hét mérkőzésünk van hátra a szezonból, ameddig matematikailag van esélyünk, küzdeni fogunk a bennmaradásért. Véleményem szerint több reálisan is nyerhető ezek között a meccsek között, szeretnénk a tavaszi első hazai győzelmünket ünnepelni a hétvégén.


Az NB III. nyugati csoportjában húsz csapat mérkőzik meg egymással, a bajnoki tabellát a 31. forduló után hetvenkilenc ponttal a Mosonmagyaróvár vezeti. Az SC Sopron jelenleg huszonhat ponttal a kiesőnek számító 18. helyen áll. Ahhoz, hogy bent maradjon az NB III-ban a csapat, két helyet kellene előrelépnie.

A következő fordulóban a 13. helyezett ZTE FC II. látogat majd Sopronba. A két csapat őszi találkozóján 1–1-es döntetlen született. Az összecsapást április 24-én, vasárnap 17 órakor rendezik a városi stadionban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...