Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A bajnokságra fókuszálnak
Az Euroliga negyeddöntőt elvesztette a Sopron Basket, Fegyverneky Zsófia (labdával) szerint mostantól 100 százalékban a magyar bajnokságra tudnak fókuszálni. Legközelebb szombaton a Pécs ellen lépnek pályára a soproni kosárlabdázók. Fotó: Németh Péter

„Voltak bravúros győzelmeink, vezettük is az Euroliga-csoportunkat”

A bajnokságra fókuszálnak

| Rázó László | Sport

A rájátszásba bejutott, azonban a negyeddöntőben elbúcsúzott a további küzdelmektől az idei Euroliga-kiírásban a Sopron Basket együttese. Fegyverneky Zsófia csapatkapitány szerint így is büszkék lehetnek a teljesítményükre.

– A legjobb nyolc között a Fenerbahce ellen két vereséggel búcsúzott a csapat: mennyire pozitív vagy épp csalódást keltő az eredmény?

– Egyik Euroliga-szezon előtt sem fogalmazunk meg konkrét elvárásokat magunkkal szemben. Tudjuk, hogy milyen költségvetéssel dolgoznak bizonyos csapatok Európában, számukra lehet, hogy elvárás a négy közé jutás, nekünk azonban nem az. Így is nagyon szépen szerepeltünk az alapszakaszban: ha a nyert meccseket nézzük, az megegyezik a tavalyi győzelmek számával. Az utolsó fordulókban fontos meccset veszítettünk a Basket Landes ellen, majd a körbeverések miatt végül a 4. pozícióban végeztünk. Így viszont a favorit Fenerbahcéval kerültünk össze a rájátszásban.


– Tavaly a Fenerbahce ellen nyertétek meg az emlékezetes döntőt az Euroligában. Idén mennyire erős a török sztárcsapat?

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy még a tavalyihoz képest is sokat erősödött. Breanna Stewart jelenleg a világ legjobb női kosárlabdázója, de mellette még több klasszis is szerepel az együttesben. Tavaly épp mi rontottuk el a döntőjüket, nyilván idén mindenképp nyerni akarnak, ezért is erősítették tovább a keretüket. A negyeddöntő alapján azt mondom, reális az eredmény, ennyi különbség van a két együttes között.

– Hogyan értékeled az Euroliga-szezont?

– Ha egészben nézzük az idei Euroligát, azt kell mondanom, hogy jól szerepeltünk, voltak bravúros győzelmeink, vezettük is a csoportunkat. Még a Fener elleni negyeddöntő isztambuli mérkőzésén is jó meccset játszottunk. Hozzá kell tenni, hogy idén nem azzal a kerettel indultunk neki a bajnokságnak, amellyel szerettünk volna, a sérülések, játékoscserék nem segítették a dolgunkat. Ennek ellenére szépen helytálltunk, és elértük a play offot.

– A kupagyőzelem megvan, az Euroliga lezárult, ezek után már csak a bajnokságra kell koncentrálni…

– Így van, most már 100 százalékban a magyar bajnokságra fókuszálunk. Az alapszakaszban megszereztük az első helyet, így pályaelőnyből kezdjük a párharcokat. Néhány hete elsősorban a támadójátékunkban történtek újítások, ezt az irányt tartva szeretnénk haladni a bajnoki rájátszásban is.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...