Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

31 soproni pont a válogatottban

| Munkatársunktól | Sport

Nagy lépést tett a jövő évi kosárlabda Európa-bajnokságon való részvételért folytatott küzdelemben a magyar női kosárlabda-válogatott.

Székely Norbert együttese hazai pályán is legyőzte a legnagyobb rivális Litvánia csapatát, így nagy esélye van arra, hogy jobb csoportmásodikként kvalifikálja magát a szerb–lett közös rendezésű kontinenstornára. A nem mindennapi izgalmakat hozó, litvánok elleni győzelemből komolyan kivették a részüket a Sopron Basket játékosai: Dubei Debóra 11/3, Határ Bernadett pedig 20 pontot szerzett, így 31 „soproni” ponttal terhelték meg a litvánok gyűrűjét.


– Hatalmas élmény volt a mérkőzés, amely mögött azért egy hét kemény munka volt a válogatott összetartáson – mondta el a Sopron Basket játékosa, Dubei Debóra. – Hatalmasat küzdött a csapat, 40 percen át kellett nagyon keményen védekezni és hatékonyan támadni, végül kis szerencsével megnyertük a találkozót. Tavaly már szerepeltem Eb-n, nagy élmény lenne ismét ott lenni a kontinensviadalon, amire ezzel a győzelemmel óriási esélyünk van. Egyre több játékpercet kapok a válogatottban, úgy érzem, bizonyítottam, hogy lehet rám számítani, bízom benne, hogy jövőre még több lehetőséget kapok az Európa-bajnokság mérkőzésein.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...