Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

31 soproni pont a válogatottban

| Munkatársunktól | Sport

Nagy lépést tett a jövő évi kosárlabda Európa-bajnokságon való részvételért folytatott küzdelemben a magyar női kosárlabda-válogatott.

Székely Norbert együttese hazai pályán is legyőzte a legnagyobb rivális Litvánia csapatát, így nagy esélye van arra, hogy jobb csoportmásodikként kvalifikálja magát a szerb–lett közös rendezésű kontinenstornára. A nem mindennapi izgalmakat hozó, litvánok elleni győzelemből komolyan kivették a részüket a Sopron Basket játékosai: Dubei Debóra 11/3, Határ Bernadett pedig 20 pontot szerzett, így 31 „soproni” ponttal terhelték meg a litvánok gyűrűjét.


– Hatalmas élmény volt a mérkőzés, amely mögött azért egy hét kemény munka volt a válogatott összetartáson – mondta el a Sopron Basket játékosa, Dubei Debóra. – Hatalmasat küzdött a csapat, 40 percen át kellett nagyon keményen védekezni és hatékonyan támadni, végül kis szerencsével megnyertük a találkozót. Tavaly már szerepeltem Eb-n, nagy élmény lenne ismét ott lenni a kontinensviadalon, amire ezzel a győzelemmel óriási esélyünk van. Egyre több játékpercet kapok a válogatottban, úgy érzem, bizonyítottam, hogy lehet rám számítani, bízom benne, hogy jövőre még több lehetőséget kapok az Európa-bajnokság mérkőzésein.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.