Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

300-an túráztak Harkától Sopronig

| Munkatársunktól | Sport

29. alkalommal rendezték meg Sopron környékén a nemzetközi IVV túranapot.

A résztvevők többféle táv közül választhattak, a kiindulási pont Harkán volt, a célállomásokat pedig a Soproni Parkerdő különböző pontjain jelölték ki a szervezők.

A hat kilométeres távot száztizen, a tizenkét kilométerest százötvenen, míg a huszonegy kilométer hosszú túrát negyven résztvevő teljesítette múlt hétvégén.

– Ezen a napon Szegedtől Sopronig, Zalaegerszegtől Debrecenig az ország minden táján túranapot rendez a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Magyar Természetjáró Szövetség – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Ehhez csatlakoztunk huszonkilencedszer, nagyon örülök annak, hogy a háromszázat meghaladta a résztvevők száma. Tökéletes időben túrázhattunk, ez alkalommal is elértük a célunkat: a szabadidő lehető leghasznosabb eltöltését.

A túra résztvevői emlékplakettet és emléklapot is kaptak.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...