Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
150 év – 250 futó

Sopron méltó a nemzet sportvárosa címre

150 év – 250 futó

| Munkatársunktól | Sport

Népszerű volt a GYSEV150 futónap: több mint 250-en teljesítették a 22 kilométeres távot az ausztriai Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) és Sopron között.

A megmérettetésen egyéniben és csapatban is lehetett indulni, a futókat buszokkal szállították Ausztriába. A vulkapordányi pályaudvar mellől startolt el a mezőny, a sportolókat a GYSEV osztrák üzemrészének vezetője hangjelzéssel indította. Vulkapordánytól Zárány (Zagersdorf), Somfalva (Schattendorf), Ágfalva és Sopron volt a verseny útvonala, a befutót és a versenyközpontot a GYSEV vezérigazgatósági épülete mögött, a Deák téren alakították ki.

A mezőny 10 órakor startolt, elsőként az abszolút győztes, Koronika Judit haladt át a célvonalon – neki kevesebb mint másfél órára volt szüksége ahhoz, hogy a 22,3 kilométeres távot teljesítse.


A díjátadón az egyéniben és csapatban legjobban teljesítőket Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte.

Kövesdi Szilárd hangsúlyozta: rengeteg aktivitással, programmal hívták fel idén a nagyközönség figyelmét a kerek jubileumra: GYSEV150 mozdonyt indítottak, alkalmi postabélyeg készült, kiadták a vasúttársaság képes kronológiáját, az őszi időszakban pedig 150 fát ültetnek el a vonalhálózatuk mentén. A díjátadó előtt felcsendült a GYSEV150 jubileumi dal is.

– A történelem úgy hozta, hogy a 150 éves GYSEV már több mint 100 éve két ország területén, Ausztriában és Magyarországon működik. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a mai futónapon az osztrák központunktól futunk a hazai székhelyünkig – mondta a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Csiszár Szabolcs köszöntőjében boldog születésnapot kívánt a 150 éves vasúttársaságnak, valamint gratulált a kezdeményezéshez, és megköszönte a szervezők munkáját. Elmondása szerint Sopron ezzel a futóversennyel ismét bebizonyította, hogy méltó a nemzet sportvárosa elismerésre.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...