Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
15 évesen a felnőtt csapat keretében
Pfeiffer Virág kimagasló teljesítményének köszönhetően már 15 évesen bekerült a Sopron Basket felnőtt keretébe Fotó: Pados Noel

15 évesen a felnőtt csapat keretében

| Munkatársunktól | Sport

Mindössze 15 éves, de már a Sopron Basket felnőtt keretének tagja Pfeiffer Virág. A kimagasló tehetségű játékos – akinek példaképe Fegyverneky Zsófia – óriási lehetőségnek tartja a profi szerződést.

– Minek köszönheted, hogy a Sopron Basket felnőtt keretébe kerültél ilyen fiatalon? 

– Rendkívül szorgalmasan járok edzésre, óriási akaraterővel szoktam játszani gyakorlásokon és mérkőzéseken egyaránt. Minden egyes tréningen igyekszem olyan teljesítményt nyújtani, amelyből láthatják a szakemberek, hogy komolyan veszem a kosárlabdát. Nagyon örülök, hogy ennek most meglett az eredménye, hiszen hatalmas megtiszteltetés ért azzal, hogy a felnőtt csapat tagja lettem.

– Milyen poszton játszol, mik az erősségeid?

– Az 1-es és 2-es poszton szoktam játszani, tehát a játék szervezése főként a feladatom. Irányítóként erősségemnek tartom a gyorsaságomat, azt, hogy jól átlátom a pályát, valamint a lelkesedésemet, ami összefogja a csapatot, és visz mindenkit előre. Ezeket a későbbiekben is szeretném megtartani.

– Eddigi pályafutásod milyen sikereket hozott?

– Bár eggyel magasabb korosztály, de már ott lehettem az U16-os magyar válogatott csapatában, amely az Európa-­bajnokságon a 11. helyen végzett. Az Olimpiai Reménységek Tornáján első helyezést értünk el, a Bakuban rendezett ifjúsági olimpián másodikak lettünk. Amire nagyon büszke vagyok: a rangos Balkán Kupa döntőjét az én utolsó másodpercben szerzett hármasommal nyertük meg. Ott megválasztottak a legértékesebb játékosnak, és az All Star csapatba is bekerültem.

– A Sopron Basketben igazi sztárokkal szerepelhetsz egy csapatban. Mit vársz a közös munkától?

– A tapasztalt játékosokra maximálisan oda kell figyelni és próbálom megfogadni a tanácsaikat. Ha ez menni fog, könnyű lesz beilleszkedni a nagycsapatba. Próbálom ebből a helyzetből a legjobbat kihozni, úgy érzem, nagyon sokat tudok majd fejlődni a közös munka során.

– Tanulmányaidat hol végzed?

– A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnáziumba járok továbbra is. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az iskolában nagyon támogatják a sportot. A tanáraim maximálisan a segítségemre vannak, és segítenek mindenben. Mindig megfelelő időt kapok a feladatok pótlására. A profi sport mellett szeretném minél jobb eredménnyel elvégezni a gimnáziumot.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.