Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zsófi logisztikusnak készül
Jakab Zsófia Fotó: Németh Péter

A Fáy-szakgimnázium diákja egy vidéki színjátszó társulatnak is tagja

Zsófi logisztikusnak készül

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Ötödik helyezést ért el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Jakab Zsófia. A Fáy-szakgimnázium logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakos tanulója a későbbiekben egy nagyváros vonzáskörzetében lévő kis faluban szeretne élni.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi minden évben a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. Az országos döntőt XII. Szakma Sztár Fesztivál néven rendezték meg Budapesten. A Soproni Szakképzési Centrum Fáy-szakgimnáziumából ketten, Fülöp Gergő és Jakab Zsófia kerültek be a válogatóra, ahonnan viszont már csak Zsófi jutott tovább a kétnapos fesztiválra.

– Szakmai tanárom és osztályfőnököm, Gosztola Józsefné készített fel a döntőre két hét alatt – mondta a 14.c-s diák. – A kétnapos verseny egyik feladataként szendvicset osztottunk a résztvevőknek és a zsűritagoknak, majd prezentáció formájában adtuk elő, hogy szerintünk min lehetne javítani.

A végzős diákok kétszer három órát kaptak két prezentáció elkészítésére raktározás/ hatékonyság/ munkaerőhiány, illetve szállítás/ hatékonyság/ munkaerőhiány témakörökben, majd húsz perc állt a rendelkezésükre az előadásra.

– Úgy érzem, a bemutató nem a legjobban sikerült – mesélte a kedves lány. – Nem vagyok magabiztos előadó, az idegen környezettől hajlamos vagyok lefagyni. Egyszerűbb lett volna, ha kaptunk volna pár napot a felkészülésre.

Zsófi Edvéről származik, és a helyi színjátszó társulat tagjaként járja a környező településeket. Ha versmondásról vagy narrációról van szó, nem tör rá a lámpaláz, a szakmai kérdésekben azonban még tapasztalatlan, ezért gyakran érzi úgy, hogy nem tud eleget. A Széchenyi István Egyetem logisztikus mérnök szakán minden bizonnyal sikerül tovább mélyítenie az ismereteit, az ötödik helyezés azonban kezdetnek nem rossz...

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...