Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zara színésznek készül
Vörösmarthy Zara Rózsa legszívesebben filmekben szerepelne, de szereti a színházat is. Fotó: Filep István

Zara színésznek készül

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

„Vágyaimnak sólyomszárnya támadt” (Petőfi Sándor) címmel küldhették be munkáikat idén az Így írok én… irodalmi pályázatra a 10–14 éves diákok. Novella kategóriában Vörösmarthy Zara Rózsa nyerte az első díjat.

Zarának nem volt nagy kihívás a cím, ugyanis amikor meglátta, rögtön megjelent a lelki szemei előtt a történet, amit már csak papírra kellett vetnie.

– Egy lány színész szeretne lenni, de nincs megelégedve sem az alakjával, sem az egész életével – mesélte novellájának lényegét a kedves lány. – Napokon keresztül készül egy castingra, de annyira rástresszel, hogy végül a döntő pillanatban elájul.

Arra a kérdésre, hogy miben hasonlít rá a főhős, Zara annyit válaszol, hogy „Én is lámpalázas vagyok, bár már kezdem kinőni”. A Szent Orsolya-iskola nyolcadikosa 6–7 éve jár a színitanodába, ugyanis az a nagy álma, hogy színész legyen. Legszívesebben filmekben szerepelne, de szereti a színházat is. A cél érdekében énekórákat vesz Sárdy Barbarától. A testmozgás szintén a mindennapjai szerves része, ugyanis nem könnyű sportágat választott: a légtáncot. A legbüszkébb arra, hogy szerepelhetett a Diótörő című balettben.

A céltudatos kis hölgy a próza műfajával sem az irodalmi pályázat kapcsán találkozott először. – Egy–két éve kezdtem el írni, vagyis onnantól kezdve törekedtem a mélyebb tartalomra és az árnyaltabb jellemábrázolásra – részletezte. – Eddig már belekezdtem három–négy regénybe is, de még egyet sem fejeztem be. Egyszerűen elszáll az ihlet, és inkább egy teljesen új történettel kezdek el foglalkozni. Általában fantasy műfajban alkotok, de mindegyik regényem másról szól.

Zara sokat olvas: kedvencei természetesen a fantasztikus regények. Egyelőre odáig szeretne eljutni, hogy végre befejez egy regényt, és az sincs kizárva, hogy ez valamelyik korábbi alkotása lesz.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...