Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatért a tengerentúlra
Sepp Otília tíz évvel ezelőtt és idén májusban az USA-ban (hátul középen) – most a párja is elkísérte a tengerentúlra.

Tehetségek tíz éve és most: Bemutatkozik Sepp Otília

Visszatért a tengerentúlra

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Sepp Otília cserediákként egy tanévet az USA-ban töltött, és azóta is angol nyelvterületen dolgozik.

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében tíz hónapot töltött Oti Pennsylvania államban. Ez az időszak rengeteget adott neki: többek között igazán jól megtanult angolul.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy megcsináltam az ottani érettségit, amit az amerikaiak diplomának neveznek. Itthon azonban nem fogadták el, ezért a Fáyban érettségiztem – mesélte. – Ezután a Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán diplomáztam. Először a Siemensnél kaptam állást, majd négy évvel ezelőtt a Vodafone Shared Services-nél helyezkedtem el mint kommunikációs és rendezvényszervező specialista.

Oti az amerikai családjával azóta is tartja a kapcsolatot. „Édesanyja” sajnos elhunyt, viszont a két „bátyjával”, akik közül az egyiknek már négy gyermeke van, rendszeresen chatel és képeket vált.

– Mivel a munkahelyem lehetővé tette, hogy kintről dolgozzam, májusban három hónapra visszatértem az USA-ba – folytatta lelkesen. – A párom is velem jött, összeismertettem az ottani családommal, és rögtön meg is találták a közös hangot. Az időeltolódás miatt hajnali 3-kor keltünk, viszont a miénk volt az egész nap! Airbnb-n keresztül foglaltunk szállást, és Brooklynban egy háromemeletes, kertes házban szállhattunk meg azért cserébe, hogy gondozzunk két kutyust.

Óriási élmény volt Oti számára, hogy végre újra személyesen találkozhatott a legjobb barátnőjével. Tíz év után úgy tudtak beszélgetni, mintha tegnap hagyták volna abba. Szívmelengető volt, hogy az ottani barátai ugyanolyan szeretettel és örömmel fogadták, ahogy ő gondolt rájuk mindig. Aztán következett az utazás fénypontja!

– Nagy New York-rajongó vagyok, de álmomban sem gondoltam volna, hogy olyan lánykérésben lesz részem, mint a mesében: a párom ugyanis Manhattan szívében kérte meg a kezemet – zárta az élménybeszámolót. 

Kapcsolódó cikkek