Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vendéglátós Schnitta-siker

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Sopron Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolájának csapata nyerte a IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny országos döntőjét Veszprémben.

 Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a régiós elődöntőt megnyerve jutott be a legjobbak közé a soproni csapat. A döntőben ott voltak még veszprémi, a kaposvári, a miskolci, a nyíregyházi szakképzők diákjai, valamint a kisújszállási baptista szakiskola legjobbjai is.

Az ötfős csapatok – két szakács, egy cukrász, két pincér – szakmai intelligenciatotót töltöttek ki, illetve idegen nyelvi kommunikációból is vizsgáztak. A gyakorlati feladat pedig az volt, hogy a megadott alapanyagokból egy ételsort kellett főzni a Séf Iskola tankonyháján (hideg előétel, leves, főétel, tányérdesszert), és ezekhez borokat is választottak, amit ajánlani kellett a menükártyán és szóban is a vendégeknek. A verseny újdonsága volt, hogy a meghívott vendégek nemcsak kóstolták, hanem pontozhatták is a tanulók munkáit.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...