Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vasútmodell-kiállítás

A terepasztalokon elevenedett meg a sínek izgalmas világa

Vasútmodell-kiállítás

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Látogatói csúcsot döntött a hétvégén a Liszt-központ: három nap alatt háromezren voltak kíváncsiak a három vasútmodellező klubot bemutató kiállításra.

Az idei volt a X. Soproni Vasútmodell Kiállítás, de már most azt kérdezgették a látogatók, mikor lesz a következő… A három bemutatkozó egyesület közül persze a soproni klubnak volt a legnagyobb sikere. Nemcsak azért, mert a gyerek és a felnőtt klubtagok ismerősek lehettek a soproniaknak, hanem azért is, mert az ő moduljaikon a környék nevezetességei és látnivalói is szerepeltek: a Fertő tó, a rákosi kemping, a vasfüggöny és a környékbeli kisebb állomások épületei. A jó megfigyelők a tereptárgyak és a sínek között humoros jeleneteket is észrevehettek –  a kíváncsi kertészfiú és a fekvőrendőr sokakat megmosolyogtatott.

A soproni klub egy viszonylag fiatal csapat, akik persze szívesen várják az újabb érdeklődőket maguk köré: legyenek bár modellezők, vagy támogatók.
A Liszt-teremben a legnagyobb asztalt a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület állította ki. Szakmailag ők voltak a legszínvonalasabbak, különösen a tereptárgyak, a domborzat és az épületek kialakításában jeleskednek. Az egyik kápolnánál esküvői jelenetet, a másik domb tetején egy kerékpárversenyt is beépítettek a sínek közé.

A Petőfi-teremben kiállító tapolcaiak a „nagy öregek” közé sorolhatóak. Szinte mindegyikük nyugalmazott vasutas, így ők a szakma szeretetét, a valódi mozdonyfüst emlékeit építették be az asztaluk elemeibe.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...