Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Varázslatos Tündérfesztivál
Kicsik és nagyok – tündérek és manók is jól érezték magukat az idei Tündérfesztiválon. Fotó: Filep István

Gyerekzsivajtól volt hangos hétvégén az Erzsébet-kert és környéke

Varázslatos Tündérfesztivál

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Tündérek és manók vették birtokba hétvégén az Erzsébet-kertet. A 14. Soproni Tündérfesztivál nagyon népszerű volt, a soproni családokon kívül számos környékbeli és turista is érkezett a programra.

Szombaton délelőtt a nagyszínpadi megnyitóval kezdődött az idei Tündérfesztivál programja.

Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a fesztivál immár hagyománnyá vált, és Sopron kulturális életének szerves része lett. – Óriási öröm, hogy a sikeres védekezés után most egy ilyen méretű fesztivált tudunk tartani, nyilván a jogszabályi előírásoknak megfelelően. De a hűség és szabadság városában a szabadság szelét most már érzékelve tudunk örülni nyitott szívvel a tündéreknek és manóknak – hangsúlyozta Pataki András.

Sopron ikonikus gyermekrendezvényének a fő témája – a népszavazás századik évfordulója kapcsán – a hűség és a szeretet volt.

– Szeretjük ezt a várost, a város is szereti az itt élő családokat, és ezt az élményt, a közös együttlét élményét játszottuk meg idén – fogalmazott Szekeres Kriszta, a program főszervezője. – Bemutattuk a város történetét, négy katonai táborral a különböző történelmi korokat idéztük fel, a számtalan kutyás program pedig az állatok hűségét is jól szemléltette.

A Tündérfesztivál megnyitóján Barcza Attila is köszöntötte a megjelenteket. – Ez egy igazi csodálatos családi rendezvény, és végre másfél év után újra együtt lehetünk – kezdte Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Külön öröm, hogy Sopron régi értékeit is felelevenítik: a római múlt, a kelta múlt, a huszárok, a Rongyos Gárda is felvonul a fesztiválon.

A Tündérfesztivál 14 éve Sopron kulturális palettájának a része. Tavaly a járványhelyzet miatt az online térbe szorult a program, így az idei rendezvényt mindenki nagyon várta.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...