Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Válassz természetes szakmát!

Válassz természetes szakmát!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Negyedik alkalommal csatlakozik a szakmák éjszakája programhoz a Roth Gyula szakgimnázium.

Míg korábban az iskola valamennyi telephelyén más-más szakokat mutattak be, addig idén április 12-én 18 és 22 óra között a kollégium épületében (Lackner Kristóf utca 7.) várják a fiatalokat és szüleiket.  

Az erdészképzés iránt érdeklődők kipróbálhatnak speciális eszközöket, megismerhetnek az erdei körülmények közötti túlélés lehetőségeivel, vad- és növényfajokkal. A faiparosok a mini CNC-alkalmazás rejtelmeit mutatják be, az érdeklődők egy kis kézügyességgel, kreativitással saját termékeket készíthetnek. A környezetvédő képzésen bemutatják például a BISEL-vizsgálat alapjait (a folyóvíz minőségének, tisztaságának megállapítása a benne lévő makroszkopikus vízi gerinctelenek alapján), valamint keresnek fényre csalogatható rovarokat is. A virágkötő–virágkereskedők készítenek virágcsokrokat, virágtálakat, közben pedig szó lesz a cserepes és levéldísznövények gondozásáról. A szőlész–borász képzés bemutatóján megismerhetik Sopron legfontosabb borászatait, a legismertebb soproni borokat. A legkisebbek még boros cégért is készíthetnek! A park­építők és -fenntartók 2D-s és 3D-s látványterveket készíthetnek egy interaktív szoftver segítségével.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a Soproni Szakképzési Centrum tagiskoláiban is színes programokat tartanak a szakmák éjszakáján. Részletek az április 3-i Soproni Témában vagy a www.sopronitema.hu oldalon. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...