Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vakegér szakkör
A Deák téri iskola földrajzi szakkörén vaktérképpel játszanak a diákok

Vakegér szakkör

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Közkívánatra idén is elindították a Vakegér elnevezésű szakkört a Deák Téri Általános Iskolában. A hetedikesek hihetetlenül élvezik, hogy játékos formában bővíthetik földrajzi ismereteiket.

Varga Judit földrajz és történelem szakos tanár hatalmas lelkesedéssel vezeti a Vakegér szakkört. Az elnevezést egy internetes vaktérképes játéktól kölcsönözte a tanárnő, aki olyankor indít foglalkozásokat, ha megfelelő számú diák jelentkezik. Az idei hetedikesek szerencsére rendkívül aktívak: még korán kelni is hajlandóak azért, hogy pénteken nulladik órában földrajztudásukat fejlesszék. 

– Nem csinálunk mást, mint amit a gyerekek egyébként is szeretnek: számítógépen játszunk, miközben még a földrajzleckét is megoldjuk – mesélte mosolyogva Varga Judit. – A feladat az, hogy tíz várost kell elhelyezni Magyarország vaktérképén. A program a távolságot és az időt méri, természetesen minél gyorsabban és pontosabban kell eltalálni a helyszínt.

A tanulók azért is élvezik annyira a játékot, mert amellett, hogy kiváló memóriafejlesztő, nagyon hamar jó eredményt tud elérni az, aki figyel, és sokat gyakorol.

Mivel a Vakegér főként magyar városokkal foglalkozik, a tanárnő egyéb internetes játékokat is talált az alkalmakra, amelyeknek a segítségével már Európa, sőt a világ országaival, városaival, folyóival, hegységeivel is meg tudja ismertetni a tanulókat. Törekszik arra, hogy a földrajz-, illetve történelemórák tananyagához kapcsolódjanak a feladatok.

Pápai Lili 7.A osztályos és Bugyik Zsombor 7.C osztályos tanulók még a sok ügyes hetedikes közül is kitűnnek. Azért szeretnek a szakkörre járni, mert a sok sikerélmény mellett olyan országokkal, városokkal ismerkedhetnek meg, melyekről még nem is hallottak. Zsombor ötödikes kora óta várt arra, hogy elinduljon a szakkör, és annyira elszánt, hogy még otthon is gyakorol.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...