Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra digitális témahét

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Ez a harmadik olyan tanév, amikor az ország középiskolái csatlakozhattak az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére megszervezett digitális témahéthez.

Április 9. és 13. között a pedagógusok és a diákok technológiával támogatott tanulással, változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthették képességeiket. A Széchenyi-gimnázium tanulói korosztályuknak megfelelő, érdekes foglalkozásokon vettek részt.


– A legszélesebb kört megmozgató rendezvényünk hétfőn zajlott – mesélte Gézárt Anita szervező. – Egy 9 méter átmérőjű mobil planetáriumot állítottunk fel a tornateremben, ahol a diákjaink érdeklődve figyelték a kupolára vetített csillagászati előadást. A hét folyamán mindegyik osztálynak az iskolában – tanórai keretek között – szerveztek programokat, kivéve az érettségi előtt álló 12.-eseket. A 9. évfolyam tanulóit a Soproni Egyetem Központi Könyvtár és Levéltárában avatták be a digitális közgyűjtemények használatának rejtelmeibe. A 7.–8. évfolyamosok azt a feladatot kapták, hogy olyan weblapot, illetve prezentációt készítsenek, amelyen a megyéhez kapcsolódó, ismert fizikusok, tudósok munkásságát mutatják be. A 10.-eseknek a másik kiemelt témában, a felelős internethasználatról tartott előadást Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy.


– A 11. osztályosok a nyelvtanár kollégák segítségével digitális nyelvórán bontakoztathatták ki tehetségüket – fejezte be a fizika–informatika munkaközösség vezetője. – A második idegen nyelv kiválasztása előtt álló 8.-osoknak a 12.-esek tartottak foglalkozást: ők maguk döntöttek úgy, hogy az orosz nyelv előnyeiről próbálják meggyőzni a kisebbeket digitális eszközök használatával.

Kapcsolódó cikkek

A művészetek vonzásában

A művészetek vonzásában

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú,...

Luca más, mint a többiek

Luca más, mint a többiek

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt...