Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újra digitális témahét

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Ez a harmadik olyan tanév, amikor az ország középiskolái csatlakozhattak az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére megszervezett digitális témahéthez.

Április 9. és 13. között a pedagógusok és a diákok technológiával támogatott tanulással, változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthették képességeiket. A Széchenyi-gimnázium tanulói korosztályuknak megfelelő, érdekes foglalkozásokon vettek részt.


– A legszélesebb kört megmozgató rendezvényünk hétfőn zajlott – mesélte Gézárt Anita szervező. – Egy 9 méter átmérőjű mobil planetáriumot állítottunk fel a tornateremben, ahol a diákjaink érdeklődve figyelték a kupolára vetített csillagászati előadást. A hét folyamán mindegyik osztálynak az iskolában – tanórai keretek között – szerveztek programokat, kivéve az érettségi előtt álló 12.-eseket. A 9. évfolyam tanulóit a Soproni Egyetem Központi Könyvtár és Levéltárában avatták be a digitális közgyűjtemények használatának rejtelmeibe. A 7.–8. évfolyamosok azt a feladatot kapták, hogy olyan weblapot, illetve prezentációt készítsenek, amelyen a megyéhez kapcsolódó, ismert fizikusok, tudósok munkásságát mutatják be. A 10.-eseknek a másik kiemelt témában, a felelős internethasználatról tartott előadást Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy.


– A 11. osztályosok a nyelvtanár kollégák segítségével digitális nyelvórán bontakoztathatták ki tehetségüket – fejezte be a fizika–informatika munkaközösség vezetője. – A második idegen nyelv kiválasztása előtt álló 8.-osoknak a 12.-esek tartottak foglalkozást: ők maguk döntöttek úgy, hogy az orosz nyelv előnyeiről próbálják meggyőzni a kisebbeket digitális eszközök használatával.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.