Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újabb világsztárok a VOLT Fesztiválon

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Újabb világsztárokkal lepte meg közönségét a Telekom VOLT Fesztivál: fellép az Avenged Sevenfold, Steve Aoki, a The Kills és az X Ambassador.

Az idei VOLT-ra korábban már többek között a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts és a Limp Bizkit részvételét jelentették be a szervezők. A június 26-án induló ötnapos VOLT-ra április 13-ig lehet kedvezményes jegyekhez jutni.


Több ezer rajongó álma válik valóra június végén: Sopronba érkezik az amerikai metál színtér közel 20 éve meghatározó zenekara, az Avenged Sevenfold, amely eddig megjelent 7 nagylemezén a metalcore-tól a heavy metálon át eljutott mostanra a progresszív metálig is – a legnagyobb klubok és a legnevesebb rockfesztiválok fő ­fellépője.


Az elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb figurája, a DJ-producer Steve Aoki pár évvel ezelőtti soproni fellépésekor szeretett bele a hűség városába. Akkor, a koncertje előtt egyedül járta be Sopront: betért a helyi kocsmákba, megnézte a nevezetességeket, és az Instagramon mutatta meg élményeit. Sopron cukrászai újra készülhetnek, hiszen Steve idén is tucatnyi habos tortával ajándékozza meg azokat, akik „cake me!” üzenettel várják a küzdőtéren.


Itt lesz Sopronban az egyik legizgalmasabb hangzásvilággal rendelkező brit duó, a bluesos, vadóc indie rockos The Kills, akiket az idei nyáron tenyerükön hordoznak a legizgalmasabb európai fesztiválok. A tengerentúlról az X Ambassadors hozza el dallamosabb rockslágereit, őket első alkalommal láthatja a magyar közönség.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.