Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új óvodai sportpálya
A multifunkciós sportpálya a Kőszegi úti óvodában – sok időt töltenek itt a gyerekek, népszerűek a labdás foglalkozások Fotó: Filep István

A Kőszegi úti intézménybe száztíz gyermek jár

Új óvodai sportpálya

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Kőszegi úti óvodában is megépült az új, multifunkciós sportpálya. A körbekerített területen több sportágat is kipróbálhatnak a gyerekek, focizhatnak, röplabdázhatnak, kézilabdázhatnak, de akár teniszezhetnek is.

Kifejezetten óvodások számára kifejlesztett, több sportág művelésére is alkalmas műfüves pályával gazdagodott a Kőszegi úti óvoda az odajáró 110 gyermek legnagyobb örömére. A fejlesztés városunk önkormányzata és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány együttműködésében valósult meg.

A városvezetés részéről Csiszár Szabolcs alpolgármester és Juhász Adrienn önkormányzati képviselő, valamint Pattogó Martin, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kommunikációs és marketingvezetőjének jelenlétében adták át az új létesítményt.

– Városunk immáron ötödször indult sikeresen a Nemzeti Ovi-Sport Program pályázatán – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. – A létesítmény egy magyar innováció.Kifejezetten óvodások számára alakítottak ki olyan sportpályákat, amelyek például a futball, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, ügyességi játékok művelésére is alkalmasak. A sportpálya megépítése mellett a pályázat része egy képzési program is. Az óvónők továbbképzése kiterjed arra is, hogy miként fejleszthetik hatásosan a látássérült és mozgáskorlátozott gyermekeket. Önkormányzatunk számára kiemelten fontos, hogy az óvodások minél jobb körülmények között, egészséges környezetben nevelkedhessenek.

Városunkban korábban már három intézményben – Hermann Alice Óvoda, Trefort Téri Óvoda, valamint a Bánfalvi Óvoda – adtak át hasonló sportpályát. Mint megtudtuk, egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően jövőre a jereváni kék óvodában épülhet meg az ötödik multifunkciós sportpálya.

422. az országban: Az országosan működő Ovi-Sport Program keretében a most átadott pálya volt az országban a 422., a megyében pedig a 16. A multifunkciós sportpálya kivitelezését a TAO-források mellett városunk önkormányzata is támogatta. A pálya mérete egyébként 6x12 méter, amelyet egy 75 centiméter magas műanyag palánk vesz körül. A létesítményt felülről hálóval fedték le.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...