Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új aula épül a Hunyadiban
Ilyen lesz az iskola új bejárata. Fotó: látványterv

Az önerőből fedezett 300 milliós beruházás októberre készül el

Új aula épül a Hunyadiban

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Új aula, osztályterem és egy szülői fogadótér is épül a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Már dolgoznak az átalakításon.

Jelentős fejlesztés kezdődött a Hu­­nyadi-iskolában. – Évek óta terveztük a két épületszárnyat összekötő folyosó átépítését, erre a célra pedig a korábbi években rendszeresen takarékoskodtunk – mondta el a Soproni Témának Rajnai Károly, az intézmény igazgatója. – Az idei tanévet korábban kezdtük, s egyes szombatokon is volt tanítás, így a tanév esetünkben korábban véget ért. A kivitelező pedig elkezdhette a munkát. Úgy számolunk, októberre mindennel elkészülnek.

Mint megtudtuk, az 510 négyzetméteres új aula előterében – a bejáratnál – egy 80 négyzetméteres szülői várót alakítanak ki. Emellett egy új tanteremmel is bővül majd az iskola. A folyosót az elmúlt héten már le is bontották. A beruházás 300 millió forintos költségét az intézmény a saját költségvetéséből fedezi.

– Iskolánkban a működési en­­gedélyünk szerint nyolcszázötvenen tanulhatnak – folytatta az igazgató. – Szeptembertől csaknem ugyanennyi diákunk lesz. Elértük a teljesítőképességünk felső határát. Emiatt is fontos, hogy egy korszerű, de mégis a két épület stílusába illeszkedő közösségi térrel rendelkezzünk. Úgy vélem, Supka-Kovács Ta­­más tervei ennek az elvárásnak megfeleltek . A tornaterem he­­lyett jövőre már az új aulában tarthatjuk meg az áhítatot. Az iskola közösségi rendezvényei is itt kapnak helyet. Emellett kiállításoknak is otthont adhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...