Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új aula épül a Hunyadiban
Ilyen lesz az iskola új bejárata. Fotó: látványterv

Az önerőből fedezett 300 milliós beruházás októberre készül el

Új aula épül a Hunyadiban

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Új aula, osztályterem és egy szülői fogadótér is épül a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Már dolgoznak az átalakításon.

Jelentős fejlesztés kezdődött a Hu­­nyadi-iskolában. – Évek óta terveztük a két épületszárnyat összekötő folyosó átépítését, erre a célra pedig a korábbi években rendszeresen takarékoskodtunk – mondta el a Soproni Témának Rajnai Károly, az intézmény igazgatója. – Az idei tanévet korábban kezdtük, s egyes szombatokon is volt tanítás, így a tanév esetünkben korábban véget ért. A kivitelező pedig elkezdhette a munkát. Úgy számolunk, októberre mindennel elkészülnek.

Mint megtudtuk, az 510 négyzetméteres új aula előterében – a bejáratnál – egy 80 négyzetméteres szülői várót alakítanak ki. Emellett egy új tanteremmel is bővül majd az iskola. A folyosót az elmúlt héten már le is bontották. A beruházás 300 millió forintos költségét az intézmény a saját költségvetéséből fedezi.

– Iskolánkban a működési en­­gedélyünk szerint nyolcszázötvenen tanulhatnak – folytatta az igazgató. – Szeptembertől csaknem ugyanennyi diákunk lesz. Elértük a teljesítőképességünk felső határát. Emiatt is fontos, hogy egy korszerű, de mégis a két épület stílusába illeszkedő közösségi térrel rendelkezzünk. Úgy vélem, Supka-Kovács Ta­­más tervei ennek az elvárásnak megfeleltek . A tornaterem he­­lyett jövőre már az új aulában tarthatjuk meg az áhítatot. Az iskola közösségi rendezvényei is itt kapnak helyet. Emellett kiállításoknak is otthont adhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.