Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új aula épül a Hunyadiban
Ilyen lesz az iskola új bejárata. Fotó: látványterv

Az önerőből fedezett 300 milliós beruházás októberre készül el

Új aula épül a Hunyadiban

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Új aula, osztályterem és egy szülői fogadótér is épül a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Már dolgoznak az átalakításon.

Jelentős fejlesztés kezdődött a Hu­­nyadi-iskolában. – Évek óta terveztük a két épületszárnyat összekötő folyosó átépítését, erre a célra pedig a korábbi években rendszeresen takarékoskodtunk – mondta el a Soproni Témának Rajnai Károly, az intézmény igazgatója. – Az idei tanévet korábban kezdtük, s egyes szombatokon is volt tanítás, így a tanév esetünkben korábban véget ért. A kivitelező pedig elkezdhette a munkát. Úgy számolunk, októberre mindennel elkészülnek.

Mint megtudtuk, az 510 négyzetméteres új aula előterében – a bejáratnál – egy 80 négyzetméteres szülői várót alakítanak ki. Emellett egy új tanteremmel is bővül majd az iskola. A folyosót az elmúlt héten már le is bontották. A beruházás 300 millió forintos költségét az intézmény a saját költségvetéséből fedezi.

– Iskolánkban a működési en­­gedélyünk szerint nyolcszázötvenen tanulhatnak – folytatta az igazgató. – Szeptembertől csaknem ugyanennyi diákunk lesz. Elértük a teljesítőképességünk felső határát. Emiatt is fontos, hogy egy korszerű, de mégis a két épület stílusába illeszkedő közösségi térrel rendelkezzünk. Úgy vélem, Supka-Kovács Ta­­más tervei ennek az elvárásnak megfeleltek . A tornaterem he­­lyett jövőre már az új aulában tarthatjuk meg az áhítatot. Az iskola közösségi rendezvényei is itt kapnak helyet. Emellett kiállításoknak is otthont adhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Szakmája legjobbja

Szakmája legjobbja

2022. 06. 22. | Madarász Réka

Első helyezést ért el a Szakma Sztár versenyen eladó kategóriában Mikó Noémi. A vendéglátó iskola 11. osztályos tanulója ezzel a győzelemmel tetézte k...