Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tehetségek versenye

Tehetségek versenye

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Nagy sikerrel zárult a pénteken ötödször megrendezett, fiataloknak szóló összművészeti fesztivál, a Soproni Ifjúsági Pódium.

A soproni és a térségbeli középiskolák legjobbjainak részvételével tartották meg a GYIK Rendezvényházban a Soproni Ifjúsági Pódiumot.

Az összművészeti fesztiválon kilenc kategóriában több mint százan mutatták be tudásuk legjavát. Ezúttal két kiemelt első helyezést is kiosztott a zsűri. Fo­­tó kategóriában Heim Vilmos (Széchenyi-gimnázium), azért kapta az elismerést, mert mind az öt képe a legjobbak között sze­­­­repelt. Az irodalmi kategóriában is született kimagasló eredmény: Kiss András (Porpáczy-szakképző) Goethe Vándor éji dala című versét olyan kiválóan fordította le, hogy munkájával újat tudott mutatni. A legtöbb kategóriában Schmuck Domonkos (Fáy-szakképző) indult, a vándorserleget a legeredményesebb iskola, a Széchenyi-gimnázium vitte el.

– A Soproni Ifjúsági Pódium a bemutatkozáson túl kiugrási lehetőség is egyben a tehetséges fiataloknak – mondta el la­­punknak Orbán Júlia, a rendezvényház vezetője. – Volt olyan ifjú színész, akit fellépése után rögtön egy színpadi főszerepre hívtak meg. A tehetséges fiatalok közül többen az Irodalmi Kávéházainkban kapnak majd fellépési lehetőséget. Reméljük, a fiatalok művészetek iránti szeretete, szenvedélye egy életen át megmarad.


Az első helyezettek:

Vers- és prózamondás: Végh Vanessza (Handler Nándor-szakközépiskola), film: Szabó Gergő (Széchenyi István Gimnázium), komolyzene: Mende Mirtill Anna (Szent Orsolya Gimnázium), különdíjat kapott Madarász Eszter (Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola), népzene, néptánc, népdal: Mákvirágok (Széchenyi István Gimnázium) és Kompos Renáta (Roth Gyula-szakközépiskola), ének (könnyűzene): Hajdú Henrietta (Roth Gyula-szakközépiskola), különdíjat kapott Schmuck Domonkos (Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola), modern tánc: Sípőcz Patrícia (Széchenyi István Gimnázium), külündíjat kapott az Attraktív Táncstúdió, fotó: kiemelt első helyezést ért el Heim Vilmos (Széchenyi István Gimnázium), képző- és iparművészeti alkotások: Peitl Berta és Halmai Erna (Szent Orsolya Gimnázium), különdíjat kapott: Gulyás Bettina (Széchenyi István Gimnázium), irodalmi alkotások: kiemelt első helyezést ért el műfordításban Kiss András (Porpáczy Aladár-szakközépiskola). Első helyezettek: vers: Pintér Patrik (Fáy-szakközépiskola), különdíjat kapott: Mikics Erika (Handler Nándor-szakközépiskola), próza: Horváth Kata.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megyénk kicsi nagykövete

Megyénk kicsi nagykövete

2024. 04. 03. | Madarász Réka

Több mint ezer pályázó közül Kovács Eliza Gabriellát választották megyénk nagykövetének a magyarság kicsi nagykövete elnevezésű versenyen. A Petőfi-is...

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...