Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Táncos licisták

Táncos licisták

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Három berzsenyis diáklány gyermekkora óta él-hal a táncért. Mindhárman a Dirty Dance Sopron Egyesület tagjai, és „kistanárként” már a kisebbeket oktatgatják. Jelenleg az egyik kereskedelmi csatorna műsorára készülnek egy ledes produkcióval.

A vidám kis csapat elmondta, a Dirty Dance-ben mindenféle korosztály képviselői megtalálhatóak – óvodásoktól az anyukákig. A mintegy 150 tag öt csoportba jár. Horváth Kata show-táncos, Beretzky Adrienn és Vissi Klaudia pedig hiphopos csoportba iratkozott be. Együtt dolgoznak egy őszi projekten, amiről egyelőre nem árulhatnak el többet, hiszen meglepetés lesz. Félévente tartanak gálát, emellett különböző rendezvényeken csillogtatják meg a tehetségüket. A fiatalabbak versenyeken is indulnak. A vezető, Horváth Zoltán munkáját kistanárok segítik, többek között a három berzsenyis lány.  

– A tánc azért is rendkívül fontos nekem, mert az érzelmeimet ki tudom fejezni általa – meséli Kata. – Nyolc évvel ezelőtt újsághirdetés útján kerültem az együttesbe. A lelkesedésem azóta is töretlen.

Klaudia ötéves kora óta táncol. Kapuváron kezdett, különböző versenyeken találkozott dirtysekkel, és közéjük szeretett volna tartozni. A szülei azzal a feltétellel hagyták jóvá a döntését, hogy önállóan jár az edzésekre Sopronba. A lánynak ez sem vette el a kedvét, így immár nyolc éve ő is a csapat tagja. Vonzzák az újabb és újabb kihívások és persze a jó társaság.

– Kiskoromban balettoztam, ám amikor – a nagymamám közreműködésével – részt vettem Zoli egyik edzésén, nagyon megtetszett – fejezi be Adrienn. – Úgy éreztem, ebben a stílusban jobban ki tudnék teljesedni. Tánc közben ellazulok, úgy érzem, ilyenkor vagyok igazán önmagam.

Az ifjú hölgyek eredményei magukért beszélnek: többszörös Európa- és világbajnokok. Adrienn és Kata elképzelhetőnek tartja, hogy főiskolai szinten fejleszti tovább a tánctudását, Klaudiának más tervei vannak.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...