Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Talentum díj

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Meghosszabbította a művészeti, tudományos és szakmai tehetségek díjának pályázatát a Rotary Club Sopron.

 Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a szervezet 2019-ban alapította meg a Talentum díjat, amelyre olyan soproni lakhelyű vagy itt tanuló 12–25 év közötti fiatalok pályázhatnak, akik a település kulturális, művészeti, oktatási, tudományos, szakmai életében maradandót alkottak, kiemelkedő eredményt értek el. A Talentum mester díjat pedig a felkészítő tanárok, művészek, mesterek elismerésére hívták életre. A pályázatok leadási határidejét most meghosszabbították, egészen június 30-ig lehet beadni azokat a talentum@rotarysopron.hu e-mail-címre. A díj odaítéléséről rangos szakmai zsűri dönt, a nyertes diákok 100, a mester 200 ezer forintos jutalmat és emlékplakettet is kap. A díj nyitott, tehát bárki (például magánszemély, vállalkozás, civil szervezet) csatlakozhat és tehet anyagi felajánlást. A tervek szerint a díjat szeptemberben adják át. 

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.