Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szoborral emlékeznek dr. Mészáros Károlyra
Fotó és szöveg: Pluzsik Tamás

Szoborral emlékeznek dr. Mészáros Károlyra

| Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának tanévnyitója előtt leplezték le a botanikus kertben prof. dr. Mészáros Károlynak (1954–2007), a kar egykori dékánjának, az Erdővagyon-gazdálkodási Intézet volt vezetőjének mellszobrát.

 – Egyetemünkön évszázados szokás, hogy nagynevű professzorainknak szobrot állítunk, ezzel is kifejezve a múlt megbecsülését és a jövőben való bizakodást – mondta avató beszédében prof. dr. Bidló András dékán.

A szoboravatón az egyetem vezetése, az egykori kollégák és barátok mellett részt vett Mészáros Károly professzor családja is (felvételünkön). Mészáros Károly mellszobra Vanyur István alkotása.Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.