Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Színvonalasabb szakképzés
A Handler-iskola homlokzatának felújítása mellett az iskola régi szárnyának tetőszerkezetét is kicserélték Fotó: Németh Péter

Színvonalasabb szakképzés

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum az oktatás színvonalának emelése mellett az intézmények felújítására, a taneszközök modernizálására is nagy hangsúlyt fektet.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, idén év elején kezdődött el a Handler-iskola felújítása. A 150 millió forintos beruházás keretében végzik el a homlokzat felújítását, a nyílászárók cseréjét. Mint azt Králik Tibortól, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatójától lapunk megtudta, a kivitelezés rövidesen befejeződik. 

– A főépület rekonstrukciója mellett a Handler Nándor tervezte régi iskolaépület tetőszerkezetét is megújítottuk – tette hozzá a főigazgató. – A bontás, illetve az átépítés során az 1860-as években beépített fagerendákat is megtaláltuk. Ezek közül, amit lehetett, megmentettük az utókor számára.

A Soproni Szakképzési Centrum városi kollégiuma is megújul: kicserélik az elektromos hálózatot. A harmincmillió forintos költségekből tízmillió forintot a soproni önkormányzat biztosít.

– A szakképzési centrum is átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz – folytatta Králik Tibor. – A minisztérium elkötelezett a szakképzés színvonalának folyamatos fejlesztése mellett. Ennek köszönhetően több mint százmillió forintot fordíthatunk a hat szakképző intézményünkben a szakképzés eszközfejlesztésére.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.