Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Színvonalasabb szakképzés
A Handler-iskola homlokzatának felújítása mellett az iskola régi szárnyának tetőszerkezetét is kicserélték Fotó: Németh Péter

Színvonalasabb szakképzés

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum az oktatás színvonalának emelése mellett az intézmények felújítására, a taneszközök modernizálására is nagy hangsúlyt fektet.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, idén év elején kezdődött el a Handler-iskola felújítása. A 150 millió forintos beruházás keretében végzik el a homlokzat felújítását, a nyílászárók cseréjét. Mint azt Králik Tibortól, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatójától lapunk megtudta, a kivitelezés rövidesen befejeződik. 

– A főépület rekonstrukciója mellett a Handler Nándor tervezte régi iskolaépület tetőszerkezetét is megújítottuk – tette hozzá a főigazgató. – A bontás, illetve az átépítés során az 1860-as években beépített fagerendákat is megtaláltuk. Ezek közül, amit lehetett, megmentettük az utókor számára.

A Soproni Szakképzési Centrum városi kollégiuma is megújul: kicserélik az elektromos hálózatot. A harmincmillió forintos költségekből tízmillió forintot a soproni önkormányzat biztosít.

– A szakképzési centrum is átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz – folytatta Králik Tibor. – A minisztérium elkötelezett a szakképzés színvonalának folyamatos fejlesztése mellett. Ennek köszönhetően több mint százmillió forintot fordíthatunk a hat szakképző intézményünkben a szakképzés eszközfejlesztésére.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.