Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Színész­palánták

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Deák Téri Általános Iskola három tanulója is szerepelt a Soproni Petőfi Színházban. Kisfaludy Mihálynak és Kiss Benjáminnak nincsenek színészi ambíciói, Makár Eszternek viszont annál inkább.

Eszter kiskora óta színésznőnek készül, ugyanis édesapját, Makár István táncost rengetegszer látta a színpadon.

– Hatéves koromban egy csillagkutató versenyen második, a korosztályomban első helyezést értem el – mesélte a mosolygós hatodik osztályos. – Egy castingon válogattak be a Valahol Európában című musicalbe, aztán statiszta voltam a Zenta című rockoperában is. – Imádok táncolni és énekelni, úgyhogy az Eötvös-iskola művészeti osztályának elvégzése után a Színművészeti Egyetemre készülök.

Az 5. osztályos Beni a Stabat Materben lépett fel, de a színészi ábrándok helyett a focival vannak komolyabb tervei. Misi a testvére javaslatára döntött úgy, hogy megpróbálkozik a színjátszással: a Zentában először angyalkát, majd elrabolt kisgyermeket alakított. A negyedikes fiú nagyon szívesen alkot, később talán festőművész lesz.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...