Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szenvedélye a főzés
Boros Ákos otthonosan mozog a konyhában

Szenvedélye a főzés

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Hatalmas erőbedobással készül leendő hivatására Boros Ákos. A Budapesti Gazdasági Egyetem elsőéves hallgatója a hét első felében tanul, a másodikban pedig egy kávézó beindításában segédkezik.

Boros Ákosról már írtunk lapunkban (A közösség szolgálatában, Soproni Téma, 2020. június 3.) annak kapcsán, hogy Folyi Bencével közösen előadást tartottak a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK) a szabadkőművesek pedagógiai programjáról. Ákost azóta felvették turizmus–vendéglátás szakra, amelyet angol nyelven tanul.  

– 13 évig tanultam németet, ezután az angol egyszerűnek tűnt – mesélte a fiú. – Négyosztályos gimnáziumba jártam, 10.-ben váltottam haladó angolra, és 12.-ben sikerült megszereznem a „C” típusú felsőfokú nyelvvizsgát.

Ákos kezdetben vegyészmérnöknek készült, de rájött, hogy kreatív énje nem tudna megfelelően kiteljesedni ezen a területen. A főzés az, ami közel áll a kémiához és a fiatalember művészi oldalához is. Ákos édesapja vendéglátós, édesanyja pedig szállodaigazgató volt, mégis anyai nagymamája volt rá a legnagyobb hatással, aki mindennap főz.

– Mindig csodáltam a nagymamámban, hogy mennyire jóízűen és szívesen készíti az ételeket – folytatta az eltökélt fiú.

Mióta a fővárosba került, Ákos számára még jobban kinyílt a világ. Három kedvenc itala van: a bor, a gin és a kávé. Alapfokú borszakértői képesítéssel már rendelkezik, és tervbe vett egy bártender és egy barista tanfolyamot is. – Ételekkel és italokkal szeretnék foglalkozni, és a csúcs az lenne, ha át tudnám adni másoknak is ezek szeretetét – zárta Ákos. 

Kapcsolódó cikkek