Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szent László nyomában
Laki Borbála osztályfőnökével, Páderné Bokor Évával a díjátadó után

Szent László nyomában

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

A Katolikus Pedagógiai Intézet a Szent László-év alkalmából írt ki pályázatokat több kategóriában, a megmérettetésen Varga Áron az ének pályázat 3–4. évfolyamosai között 1. helyezett lett, Laki Borbála a tárgyalkotó pályázat 2. helyét nyerte el.

A Szent László-évi énekverseny döntőjét és díjátadóját a Katolikus Pedagógiai Intézet székhelyén tartották, ahol Varga Áron, a Szent Orsolya-iskola 4.a osztályosa 1. helyezett lett. – Áronnak mindene a zene: az ének és a zongora – tudtuk meg Páderné Bokor Évától, Áron osztályfőnökétől –, a pályázat értékelésében kiemelte a zsűri, hogy az egyik legnehezebb históriás éneket adta elő a döntőben – varázslatosan.  

Áron rutinos versenyző, a ze­­ne­­iskolai mellett például a Barsi Ernő népdaléneklési versenyen is arany minősítést szerzett. Az iskolában az ének mellett a kedvence az olvasás és a nyelvtan. Saját dalokat ír zongorakísérettel, és a jövőjét is a zenével képzeli el: kántor szeretne lenni.

Varga Áron az ének pályázaton  1. helyezett lett

A Szent László-év pályázataira 175 intézményből összesen 716 alkotás és pályamunka érkezett. Az ünnepélyes díjkiosztóra a Magyar Nemzeti Múzeum Szé­­chényi-termében került sor, amelyen Laki Borbála is részt vett osztályfőnökével, Páderné Bokor Évával. Bori a tárgyalkotó pályázatra egy kockát készített, melynek minden lapjára Szent László életének egy-egy eseményét rajzolta. Osztálytársához hasonlóan Bori is számos versenyen részt vett: az Apor egyházmegyei rajzpályázat 1. helyezését is elnyerte. A Szent László-pályázatra sokat készültek: olvastak, beszélgettek a szent király életéről, cselekedeteiről, Bori kedvence, amikor Szent László megmentette az elrabolt lányt a kunoktól.

Bori nagyon szeret olvasni, kedveli a történelmi mondákat, de szívesen mélyed el A Szent Johanna gimi történeteiben is. A jövőre nézve szerteágazó tervei vannak: cukrász és grafikus szeretne lenni.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...