Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni diákoké volt  a legkreatívabb ötlet

Meggyőzték a zsűrit az ötletversenyen

Soproni diákoké volt a legkreatívabb ötlet

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A berzsenyis diákokból álló raceentr.io nevű csapat nyerte az IdeaFest középiskolás ötletverseny országos döntőjét. A három fiú egy erőnléti sportolók számára kifejlesztett platformmal aratott fölényes győzelmet.

Az ötletversenyre több mint 400 diák jelentkezett az országból, köztük Ábrahám Gergő, Kiss Dániel és Winkler Dominik, akik a területi döntőn elért első helyezés után még három hónapot készültek a végső megmérettetésre. Felkészítő tanáruk Folczné Polgár Annamária volt, szakmai mentoruk pedig Polák Roland, egy több éve a piacon lévő sportolóknak és sportrajongóknak szóló győri startup cég vezetője.

– Platformunkon erőnléti sportversenyeket, főleg futóversenyeket lehet keresni, majd csupán egyetlen kattintással nevezni és fizetni is – foglalták össze ötletük lényegét a fiúk. – Az elmúlt három hónapban mi is elkezdtük jobban átlátni a termékünk működését, illetve megvalósíthatóságát, sőt egy használható prototípust is létrehoztunk.

Az országos döntőn Dani ötperces bemutatót adott elő, majd egy ugyancsak ötperces kérdezz-felelekben képviselte a csapatát. A feladat nem kevesebb volt, mint elhitetni az ötletről mit sem tudó zsűrivel, hogy az emberiség képtelen nélküle élni. Az öt percbe bele kellett férnie a probléma felvázolásának, a megoldásnak, a célpiac, a versenytársak, az üzleti modell és a csapat bemutatásának. A fiúk szerencsére ügyesek voltak: a négytagú zsűri egyöntetűen a soproniak teljesítményét ítélte a legjobbnak a következő szempontok alapján: megvalósíthatóság, előadásmód, a bemutató minősége, az ötlet működőképessége és átgondoltsága. A berzsenyisek természetesen jövőre is szeretnének indulni a versenyen, persze már egy új ötlettel.

– Óriási öröm számomra, hogy a győztes csapat Sopronból került ki – tette hozzá Dunaveczki Attila, a Startup Sopron egyik alapítója és az INPUT Program soproni területi koordinátora. – Amellett, hogy a verseny elérte a célját, vagyis megismertettük a középiskolásokkal a startup fogalmát, az is bebizonyosodott, hogy Sopronból is lehet országos startupot építeni.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...