Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Segítség a netezéshez
Az önkéntesek először a saját iskolájukban adják át a szükséges információkat. Fotó: Németh Péter

Segítség a netezéshez

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Handler szakképző iskola is bekapcsolódott az országos Kortárs NETMENTOR Programba. A résztvevő tanulók tudatos internethasználattal kapcsolatos ismereteket adnak át kortársaiknak, majd általános iskolásoknak.

A gyermekek médiaműveltségének fejlesztése céljából dolgozták ki a Kortárs NETMENTOR Programot, amelyben az internethasználat előnyeit és az annak során felmerülő kockázatokat a leginkább érintettek számára a hozzájuk hasonló korú iskolások mutatják be. A programban kilencedik–tizedikes diákokat képeznek ki, akik a saját iskolájukban vagy más intézményben tudatos internethasználattal kapcsolatos foglalkozásokat tartanak. A program nemcsak a közvetlenül bevont diákokat érinti, hanem az egész iskola tudatos internethasználatára kihat.

– Az osztályfőnökünk kiválasztott az osztályunkból néhány tanulót, a többiek pedig önként jelentkeztek, így állt össze a 14 fős csapatunk – mesélte Egyházi Dávid, Juhász Benedek és Vartha Vince, a Handler-iskola 10.I osztályos tanulója. – A Porpáczy-technikum diákjaival együtt vettünk részt a kétnapos tréningen, ahol az ELTE pszichológia szakos hallgatói képeztek ki minket arra, hogy a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteinket másoknak is át tudjuk adni.

A lelkes önkéntesek 3–4 fős csapatokba szerveződve témánként 45 percben adják át a szükséges információkat először a saját iskolájukban, majd – ha a bemutatkozás jól sikerül – a Deák Téri Általános Iskola, később pedig más általános iskolák tanulóinak. Munkájukat két tanárnő, Kistüttösi Anita és Végh-Szoják Mónika segíti. A cél az, hogy a program örökített formában működjön tovább: vagyis a most kiképzett tanulók fogják felkészíteni a következő mentorcsapatot.

Kapcsolódó cikkek

Magasra tették a lécet a fiúk

Magasra tették a lécet a fiúk

2021. 12. 01. | Madarász Réka

Bár a többségüknek nem az atlétika a fő területe, a Soproni Széchenyi István Gimnázium öt fiú magasugrója első helyezést ért el az országos csapatbajnokságon. A 9.A osztályos fiatalemberek a tanulásban is jeleskednek.

Kiváló teljesítmény

Kiváló teljesítmény

2021. 12. 01. | Etzl Edgár

Több mint kétszáz új radiátor, korszerű kazánok, új ablakok – lezárult a Vas- és Villamosipari Technikum energetikai fejlesztése. Az ünnepélyes átadáson részt vett Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár is.