Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sayumi szereti  az embereket
Sayumi Horikawa korábban egy bankban dolgozott Fotó: Szijártó Zsuzsanna

Sayumi szereti az embereket

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Sopronban már hagyomány, hogy az új év elején japán nyelvtanfolyam indul a Széchenyi-gimnáziumban. 2019-ben sem lesz ez másként, a tanár, Sayumi Horikawa már megérkezett városunkba.

– Régóta szeretek beszélgetni, megismerkedni a különböző országokban élő emberekkel – mondta el lapunknak a tanárnő. – Fiatalabb koromban több külföldi barátot is szereztem. Amit a legjobban élveztem, hogy taníthattam őket japánul. Az egyetemi kollégiumban az egyik szomszédom egy magyar lány, Kinga volt. Azóta áll hozzám ilyen közel Magyarország, mióta őt megismertem. Sopront is hamar megszerettem, a leendő tanítványaim közül már többekkel találkoztam. Minden nap sétálok a városban, sosem unatkozom, hiszen rengeteg a gyönyörű történelmi épület és rengeteg zöld terület van a városban.  

Sayumi Horikawa úgy döntött, megtanul magyarul, tanárai a diákjai, valamint a városházi dolgozók lesznek. A fiatal hölgy korábban egy bankban dolgozott szülővárosában. – Akita a Japán-tengerrel szemben fekszik, és mintegy háromszázezer lakosa van. Nyugodt légkör jellemzi, sok a zöld terület, ezért természetközelinek érzik az ott élők. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...