Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rothos sikerek az OSZTV-n
A Roth-technikum erdész diákjai is kimagaslóan teljesítettek az OSZTV-n.

Rothos sikerek az OSZTV-n

| Soproni fiatalok

Három szakmában öt érem – a faiparosok, az erdész technikusok, valamint a környezetvédelmi technikusok is taroltak az országos szakmai tanulmányi verseny döntőin, melyeket a Szakma Sztár fesztivál keretében rendeztek meg.

döntős mezőnyből hárman a soproni Roth-technikum tanulói voltak. A diákoknak a kétnapos gyakorlati versenyen egy dizájnbútort kellett elkészíteniük. A soproniak közül Eszlinger Mátyás arany-, Horváth Bendegúz ezüstérmes lett.

Az erdész technikusok megmérettetésén 15 rothos diák elérte az írásbeli fordulón a 71 százalékos szintet, így ők a technikusi vizsgán mentesülnek az írásbeli feladat megírása alól. A versenyt végül a soproni Giczi Ábel nyerte meg, a harmadik helyet pedig szintén az iskola tanulója, Fodor László szerezte meg.

A környezetvédelmi technikusok idei OSZTV-jére a Roth-technikumból két tanulót neveztek, közülük Rosenberg Richárd ezüstérmet szerzett a megmérettetésen. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Biológiából országelső

Biológiából országelső

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Két biológiaversenyen is rangos helyezést ért el Grieszler Gellért, aki szereti a kémiát is, így az is elképzelhető, hogy később az orvosi pályát vála...

A legkisebb olimpikonok

A legkisebb olimpikonok

2024. 06. 12.

Összesen 17 soproni és környékbeli óvoda közel 200 gyermekkel vett részt az idei oviolimpián.