Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendben volt az érettségi

| MTI | Soproni fiatalok

– Minden fennakadás, probléma vagy botrány nélkül tudták sikeresen megszervezni az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány jelentette rendkívüli helyzetben – jelentette ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Május elején tartották meg a legtöbb tanulót „megmozgató” tantárgyakból a vizsgákat.

Az államtitkár hangsúlyozta: a járvány tetőzésétől való félelem alaptalannak bizonyult, a pedagógusok nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, a kormány pedig teljes körűen biztosította és biztosítja a védekezéshez szükséges felszereléseket. 

Országszerte a szakmai érettségik is rendben, biztonságban lezajlottak az elmúlt héten. Emellett a szakmai vizsgáztatás is elindult, amely szintén az előzetes terveknek megfelelően halad.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Soproni Téma, Elkezdődött az érettségi, 2020. május 6.) városunkban a rendkívüli biztonsági intézkedések közepette 732-en tettek érettségi vizsgát.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.