Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Remekel a sportban és a tanulásban is
Bata Márk Fotó: Németh Péter

Remekel a sportban és a tanulásban is

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Szakmai és matematikaversenyeken elért kiemelkedő eredményei mellett Bata Márk a sportéletben is bravúrosan szerepel. A sokoldalú fiú a napi edzések mellett nyelvórákra jár.

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy-szakgimnáziumának 12.e osztályos tanulója, Bata Márk idei sikereit felsorolni is épp elég: bejutott a matematika OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) második fordulójába, második helyezést ért el a Győr–Moson–Sopron Megyei matematikaversenyen, iskolája legjobbja lett az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén kereskedelem ágazatban, és tagja volt az Országos Esettanulmány Verseny „Bizalmi Háromszög” nevű győztes csapatának. 

– A legnagyobb eredménynek a megyei matekversenyen elért második helyezést tartom, ugyanis az ország szakgimnáziumainak legjobb matekosa előzött csak meg, egy OKTV-nyertes diák – mesélte a fiatalember. – Két óra állt a rendelkezésünkre öt feladat megoldására, majd rögtön utána jött az eredményhirdetés. Éreztem, hogy jól szerepeltem, de a második helyezés azért meglepett.

Márk hat éve focizik a SC Sopronban, a mindennapos edzések mellett pedig nyelv­órák töltik ki kevéske szabadidejét. Sporttehetségét az iskolájában is kiválóan kamatoztatja: a Fáy csapatával múlt hónapban bronzérmet szereztek az V–VI. összevont korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjén, és kizárólag kedvtelésből tagja az iskola röplabdacsapatának is. A szakgimnázium történetének egyik legnagyobb sportsikere 10 többletpontot jelent majd neki a felvételin.

– A Széchenyi István Egyetem logisztikai mérnök szakára jelentkeztem, nagyon remélem, hogy felvesznek – fejezte be a fiú. – Távlati tervem az, hogy egy nagyobb magyar cégnél helyezkedem el. Bár a külön­órák­nak köszönhetően egészen megszerettem a német nyelvet, nem vágyom külföldre, ha tehetem, itthon maradok.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...