Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rekord a Széchenyi-gimnáziumban
A rekorder 7095 rajz mindegyike kapcsolódik az elektromos autó gyártásához, a zöld és megújuló energiához, a fenntartható fejlődéshez Fotó: Németh Péter

Rekord a Széchenyi-gimnáziumban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Széchenyi-gimnázium egykori diákja, az üzleti elemzőként dolgozó, de az elektromos autókért rajongó Kar László Botond még a tavasszal eldöntötte, hogy felállítják a legnagyobb darabszámú, tematikus gyerekrajzokból álló leghosszabb műalkotás rekordját.

A miértre így felelt lapunknak:

– A Tesla elektromos autókat gyártó cég tervezi, hogy Európában valósítja meg a tizenhét ezer munkahelyet teremtő, úgynevezett Gigafactory beruházását. A célunk az volt, hogy felhívjuk a vállalat magyar és külföldi döntéshozóinak figyelmét hazánkra. Amellett lobbizunk, hogy hazánkat válasszák.

Az ötletgazda és segítői e-­mail-­­en keresték meg a hazai ok­­tatási intézményeket, óvodákat. Végül több mint száz helyről 7095 rajzot kaptak. Az alkotások mindegyike valamilyen módon kapcsolódik az elektromos autó gyár­­tásához, a zöld és megújuló energiához, a fenntartható fejlődéshez.

A beérkezett műveket a gimnázium tornatermében fűzték egybe az elmúlt héten. A Ma­­gyar Rekordok regisztrátora, Sebestyén István hitelesítette az akciót, így meglett a rekord is! A szervezők következő feladata az lesz, hogy az összes alkotást eljuttassák az Egyesült Államokba, egyenesen a Tesla központjába, személyesen Elon Musknak, a cég alapítójának.

– A rajzpályázat során rengeteg levelet is kaptunk az egyes iskoláktól – folytatta Kar László Botond. – Kiemelték, a diákok a té­­­­mában eddig nem voltak jártasok, nem volt alkalmuk tanulni erről. A felhívás kapcsán azonban már oktatást is tartottak számukra. További két fontos dolgot tartunk szem előtt. Az egyik, hogy a többi ország által indított akcióktól teljesen eltérő, magas színvonalú, egyedi dolgokat hozzunk létre. A másik, hogy a működésünk során alkotott termékek akár to­­vábbi beruházásösztönzési kampány­ba, lobbitevékenységbe is beépíthetőek legyenek – zárta Kar László Botond.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...