Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Portrétól az utcai életképig

SIP: Heim Vilmos öt fotóval indult, négy a legjobbak közé jutott

Portrétól az utcai életképig

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

Heim Vilmos a Soproni Ifjúsági Pódiumon kiemelt első helyezést ért el fotó kategóriában: a be­­küldött ötből négy képét díjazták. De nemcsak fotózásban tehetséges…

A Soproni Ifjúsági Pódiumot idén már 5. alkalommal szervezték meg soproni és környéki középiskolásoknak azzal a céllal, hogy az ifjú tehetségek kilenc művészeti ágban bemutatkozhassanak. A pódium fotó kategóriájának egyértelmű győztese Heim Vilmos lett, aki több témában is pályázott, és csaknem minden beküldött munkáját elismerésre méltónak tartotta a zsűri. – Már tavaly is elindultam a versenyen, akkor még nem hozott számomra sikert, de nem adtam fel, idén is megpróbáltam, és nagyon örültem, hogy nemcsak az első helyezést hoztam el, de a többi képemmel is sikeres lettem – mondta el a Soproni Témának Heim Vilmos, a Széchenyi István Gimnázium 9. évfolyamos tanulója.

A SIP fotó kategóriájának kiemelt első helyezettje Heim Vilmos lett Fotó: Németh Péter

– Nem köteleztem el magam egy téma mellett, ugyanolyan szívesen készítek portrét, mint tájképet vagy mást, mindig, amihez kedvem van. A beküldött képeim között is volt például streetfotó, tehát utcai életkép, volt stúdióban készült felvétel, illetve tájkép is. Igyekeztem olyanokat összeválogatni, melyek kedvesek számomra, ugyanakkor szakmai szemmel nézve is különlegesek valamitől.

– Úgy gondolom, egy-egy szép pillanatot érdemes megörökíteni, szeretném a fotózást továbbra is folytatni – tette hozzá. Vilmosnak két és fél éve fő hobbija a fényképezés. Alkalmanként kisebb eseményeket, például iskolai rendezvényeket is megörökít. Emellett a színjátszással is kacérkodik, mégpedig sikerrel. Őt láthatták a nézők a Csonka délibáb című nagyjátékfilm főszerepében. A film rendezője Bozsogi János, producere Pataki András, a Petőfi Színház színigazgatója volt. 2015-ben, 13 évesen kapta meg a nagyjátékfilm főszerepét és a színjátszás azóta is közel áll a szívéhez, hiszen a városi szí­­ni­­ta­­no­­da tagja.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...