Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Petőfi-nap a Petőfi-suliban

Honismereti verseny a diákoknak barátságról, hűségről

Petőfi-nap a Petőfi-suliban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Petőfi-napok rendezvénysorozatra idén is színes programokkal készült a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A programok március kilencedikén kezdődtek és a nemzeti ünnepen zárultak. Mint arról az el­­múlt heti lapszámunkban beszámoltunk, a Petőfi-napok szerves része volt a soproni or­­szágos szóló néptáncverseny. A kulturális seregszemlén nyolc megyéből kétszázhetven résztvevő lépett fel. A szakmai zsűri a lá­­nyoknak Arany­­kesz­­kenő, a fi­­úk­­nak Figurás díjakat adományozott – emellett különdíjakat is ki­­osztott. A ver­­seny­­program vé­­gén a versenyzők a Boka Színház János vitéz és Toldi előadásain pihenhették ki magukat. 

Az iskola falai között tartották meg a matematika és német szó­­beli városi verseny, a földrajz házi vetélkedőt, valamint sport- és honismereti napot szerveztek a diákoknak. A tudáspróbák mellett azonban az emlékezés is fontos eleme volt a rendezvénysorozatnak. Az iskola tanulói egy honismereti séta keretében keresték fel Sopronban a Petőfivel kapocslatos emlékhelyeket.

Megtartották a „Ki tud többet Petőfiről?” vetélkedő döntőjét, amelynek megnyitóján dr. Simon István alpolgármester is köszöntötte a versenyen résztvevő gyerekeket. Külön gratulált, hogy bejutottak a szellemi megmérettetés döntőjébe, és az önkormányzat nevében átadta a város ajándékát a résztvevőknek, egy-egy gazdagon illusztrált, Sopront bemutató könyvet.

Az intézmény a soproni köznevelési intézmények számára képzőművészeti versenyt is hirdetett. Az idei megmérettetés témája Petőfi és Arany, a barátság és a hűség volt, a legjobb alkotásokat kiállították.

– Iskolánkban 1991 óta hagyomány, hogy a nemzeti ünnepünk idején megemlékezünk a né­­vadónkról – mondta el a Sop­­roni Témának Sipos Ferenc, a Petőfi-iskola igazgatója. – Ilyenkor tisztelgünk Petőfi Sándor és a márciusi ifjak emléke előtt is. Az ő munkásságuk ad jó példát tanulóinknak.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...