Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Óvodások a bányászmúzeumban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A bánfalvi óvoda brennbergbányai tagóvodának apróságai töltöttek el egy kellemes délelőttöt a görbehalmi bányászmúzeumban az elmúlt héten.

A tulajdonos, Szigethi Sándor körbevezette őket a különféle eszközök, berendezések között, egyes dolgokat pedig ki is próbálhattak. Az óvodások nagy örömére a kisvasutat is beindították, majd rövid ismertető következett a helyi bányászat történetéről, betekintést kaptak a munkások, valamint családjaik mindennapi életébe. A látogatás zárásaként a bányászhimnuszt harangjátékon adta elő Szigethi Sándor.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.