Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Osztálytársukat támogatták

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Laptopot vásároltak egy nehéz helyzetben lévő diáktársuknak a megmaradt osztálypénzükből a Hunyadi-iskola végzős tanulói.

Az idén júniusban elballagott diákok szüleikkel közösen úgy döntöttek, hogy az elmaradt osztálykirándulásra befizetett összegből jótékonykodni fognak. Az egykori nyolcadik b-s osztály minden diákja támogatta az ötletet. Az osztály végül egy laptopot vásárolt egy tehetséges osztálytársuknak, akit az egészségügyben dolgozó édesanyja egyedül nevel, és a digitális oktatás során az iskolától kapott kölcsön számítógépen tanult. Az intézmény vezetése úgy véli, hogy az iskola diákjai előtt például szolgálhat az egykori nyolcadikos osztály. A megajándékozott diák és édesanyja meghatottan vette át a nemes felajánlást.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.