Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Őszi érettségi

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Október 16-án megkezdődnek az őszi érettségi vizsgák

. Az Oktatási Hivatal által közzétett biztonsági óvintézkedések között szerepel, hogy az osztálytermekben egyszerre tízen tartózkodhatnak, és a vizsgaszervezőknek ügyelni kell a másfél méteres távolság betartására.

Minden vizsgahelyszínen biztosítani kell a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt, és a szervezőknek mindent meg kell tenniük a csoportosulások elkerülése érdekében.

A vizsgák során védőmaszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Aki beteg, hatósági karanténban van, vagy a belépéskor kötelező testhőmérséklet-méréskor kiderül, hogy lázas, az nem vehet részt a vizsgán.

Az ajánlás szerint az írásbeli feladatlapjait a felbontás előtt 24 órára el kell zárni. A dolgozatokat kezelő pedagógusok, vizsgaszervezők védőkesztyűt kapnak, hogy a tanulók elé kerülő feladatlapok biztonságosak legyenek. A feladatlapokat a beszedés után is elzárják, és pihentetik egy napot, mielőtt kijavítják. Annak érdekében, hogy a papírokat ne tapogassák össze, a javító tanároknak elektronikusan is eljuttathatók a dolgozatok, és az Oktatási Hivatal javaslata szerint ugyanígy érdemes eljárni akkor is, ha a diákok szeretnék megtekinteni a javítást.

Kapcsolódó cikkek