Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos siker a Fáyban
Tóth Petra

Országos siker a Fáyban

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Tóth Petra 7. helyezést ért el az ÁSZÉV (ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) döntőjén. A Fáy-szakgimnázium kereskedelem és marketing szakos tanulóját eredményéért 100 plusz ponttal jutalmazták.

Két szakmai tanára, Hrubyné Pál Tímea és Borosné Grubits Anett készítette fel Tóth Petrát a versenyre, amelyre kereskedelmi ismeretek kategóriában nevezett.
– Az elődöntő egy 74 kérdést tartalmazó feleletválasztós tesztből állt – mesélte Petra. – Nem éreztem túlságosan nehéznek a kérdéseket, bár néhány válaszra csak tippeltem. Huszadik helyezettként jutottam be az országos döntőre, amire rengeteget tanultam, ugyanis a 25 áruforgalmi és a 25 marketing ismereteket tartalmazó tétel bármelyikére lehetett számítani.


Az országos döntőt a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban rendezték meg. A versenyzők egy-egy tételt húztak, és pár nap múlva már meg is tudták az eredményt. Petra örül a nagyon szép 7. helyezésnek, ami ugyan nem váltja ki az érettségit, viszont 100 többletpontot jelent gazdasági képzési területre történő felvételinél.


Az ifjú hölgy elmondta, mostanában nem sok szabadideje volt, de ha nem ilyen sűrű a program, szívesen kirándul, továbbá zenét hallgat. A 12.a osztályos, kereskedelem–marketing szakos tanuló még egy évet szeretne a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postani Szakgimnáziumában maradni, és logisztikai ügyintéző végzettséget is szerezni. Hogy azután mi következik, az még a jövő zenéje, de esélyesnek tartja, hogy kereskedelem és marketing vagy logisztikai mérnök szakon fog továbbtanulni.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...